Krista Kiuru puolustaa omaa ja hallituksen toimintaa, kommentoi kokoomuksen epäluottamusesitystä ja vihjauksia poliittisesta ohjauksesta: "Onhan se sellaista oppositiopolitiikkaa"

3:12
Ministeri Kiuru ottaa kantaa opposition maskikohuun MTV:n haastattelussa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kiersi lauantaina kovan viikon päätteeksi Sdp:n toritapahtumissa eri puolilla Uuttamaata. MTV Uutiset haastatteli Kiurua Helsingin Narinkkatorilla.

Kiuru kuittasi kokoomuksen häntä kohtaan esittämän epäluottamusesityksen oppositiopolitiikalla.

– Onhan se sellaista oppositiopolitiikkaa, hän totesi.

Kokoomuksen mukaan Kiurun koronaviestintä on ollut liian epäselvää ja keväällä sosiaali- ja terveysministeriön tekemässä kangasmaskiselvityksessä olisi käytetty poliittista ohjausta.

STM:n selvitys suhtautui keväällä nihkeästi kangasmaskien suosittelemiseen. Hallituksen riveistä poliittinen ohjaus on kiistetty ja niin on tehnyt myös selvityksen tehnyt emeritaprofessori Marjukka Mäkelä Uuden Suomen haastattelussa.

Kiuru muistuttaa tuloksista

Kiuru korostaa hallituksen ja sosiaali- ja terveysministeriön tekevän päätöksiä asiantuntijatiedon perusteella.

– Itse ajattelen, että sekä hallitus että sosiaali- ja terveysministeriö on epidemian edetessä aina tehnyt päätöksiä asiantuntijatietoon ja epidemiologiseen tietoon nojaten. Tieto on matkan varrella lisääntynyt ja tilanteet vaihdelleet. Näihin periaatteisiin olemme koko ajan nojanneet ja se on minusta kantava toimintalinja, Kiuru kertoi.

Ministeri perusteli linjan toimivuutta sillä, että erityisesti keväällä koronatartuntoja saatiin hillittyä erilaisilla rajoitustoimilla. Suomen koronatilanne on yhä yksi Euroopan parhaimpia, vaikka tartunnat ovat viime viikkoina lisääntyneet huomattavasti.

– Linjamme on tuonut myös tulosta, kun epidemiologista tilannetta on katsottu niin keväällä kuin nyt. Nyt on aika tehdä vielä rankemmin, jotta tilanne saadaan paremmin haltuun, Kiuru kertoo.

Ministeri Kiurun viikko on kulunut pitkälti sote-uudistukseen liittyvissä neuvotteluissa, jotka ovat ajoittain venyneet jopa yön pikkutunneille saakka. Hallituksen sote-neuvottelijat pääsivät perjantaina illalla sopuun lopputuloksesta.

Yksityskohtia kuullaan virallisesti ensi viikon alussa.

– Parhaillaan kymmenet virkakunnan edustajat kirjoittavat kuumeisesti kokonaisuutta puhtaaksi. Alkuviikosta kokonaisuus julkistetaan. En lähde tässä vaiheessa avaamaan yksityiskohtia, Kiuru kommentoi sote-tilannetta.

Näin Krista Kiuru vastasi opposition hiillostukseen maskitilanteesta.

0:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja