Mainos

SDP keventäisi verotusta pieni- ja keskituloisilta

SDP on valmis keventämään verotusta pieni- ja keskituloisilta ensi vaalikaudella.

Puoluevaltuusto hyväksyi puolueen eduskuntavaaliohjelman tänään kokouksessaan Kotkassa. Puheenjohtaja Antti Rinne sanoi, ettei isoihin ja kalliisiin uudistuksiin ole ensi vaalikaudella varaa.

– Veropohjan pitää olla laaja. Se mahdollistaa ehkä tulevaisuudessa verojen laskemista. Pieni- ja keskituloisten verotus on yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeä juttu. Sillä vahvistetaan ihmisten ostovoimaa siinä joukossa, joka oikeasti kuluttaa ja sillä saadaan pyöriä pyörimään, Rinne sanoi. 

SDP painottaa Suunta Suomelle -vaaliohjelmassaan työtä, tasa-arvoa ja turvallisuutta. Lähtökohtana on varmistaa tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden toteutuminen riippumatta taloudellisesta tilanteesta.

Työelämässä SDP haluaa nollasopimukset pois ja alipalkkauksen ja sopimusshoppailun kuriin. Kasvua puolue loisi muun muassa nostamalla yritysten alv-velvollisuuden alarajaa ja poistamalla yrittäjien sairasloman omavastuuajasta kolme päivää.

Byrokratiaa puolue on valmis vähentämään, jos harmaan talouden torjunnasta, turvallisuudesta tai työ- ja ympäristönsuojelun tasosta ei tingitä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.