Scott uskoi keksineensä "uskomattoman pesukonekikan" – saikin pian kylmää kyytiä: "Tuo on totaalisen väärin"

Suoristaako tiskikone hammasharjat entiseen muotoonsa? Lopputulos yllätti hammaslääkärin:"Erikoinen ja merkittävä löydös" 1:45
Suoristaako tiskikone hammasharjat entiseen muotoonsa? Lopputulos yllätti hammaslääkärin: "Erikoinen ja merkittävä löydös"

Scott jakoi TikTokissa hitiksi nousseen astianpesukikan, joka paljastuikin lopulta täysin vääränlaiseksi.

Scott Jeffreys väitti netissä ymmärtäneensä "mullistavan totuuden" pesukoneestaan. Miehen sanat asetettiin pian kyseenalaisiksi, kertoo Yahoo.

Uskoi selvittäneensä "salaisuuden" astianpesukoneesta

Scott jakoi TikTokissa videon, jolla kertoi tajunneensa viimein, mihin astianpesukoneen pesuainetabletti kuuluu laittaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Mies asetti pesuaineen sille tarjolla olevan kolon sijaan kyseisen kolon vieressä olevaan, pienempään aukkoon, johon tabletti sattumalta sopi täydellisesti.

– Kuka olisi arvannut? Olen tehnyt sen väärin koko elämäni, mies pohti videollaan.

"Koko elämäni olen elänyt valheessa"

Yli kolme miljoonaa silmäparia on jo nähnyt videon. Moni yllättyi Scottin kikasta.

– Mitä? Koko elämäni olen elänyt valheessa, eräs kommentoija totesi.

"Tuo on totaalisen väärin, olit laittanut sen oikein aiemmin"

Pian Scott alkoi kuitenkin saada kritiikkiä "suuresta paljastuksestaan": kyseinen kolo ei nimittäin ole pesuainetta varten.

– Tuo on totaalisen väärin, olit laittanut sen oikein aiemmin, kommenteissa todetaan.

Toinen katsoja oli mennyt lukemaan oman pesukoneensa ohjekirjaa ja totesi myös Jeffreyn olevan väärässä: pesuainetabletille tarkoitettu paikka on koloista suurempi.

Tätä astianpesukoneen symbolit tarkoittavat

Yahoon haastattelema kodinkonemyyjän edustaja toteaa, että valmistaja suosittelee aina asettamaan pesuainetabletin sille varattuun koloon, koska näin kone toimii tehokkaimmin. Yleensä koneessa on vesisuihkun mallinen symboli, jonka viivat ovat katkottomat. Se kertoo, mihin pesuaine asetetaan. Katkoviivainen "suihkuvesisymboli" sen sijaan voi tarkoittaa esipesua, mutta merkitykset vaihtelevat mallin ja valmistajan mukaan. 

Huuhtelukirkasteen lokero voidaan merkitä tähden mallisella symbolilla.

Astianpesuaineen laittaminen väärään paikkaan ei riko konetta

News.com.aun haastatteleman asiantuntijan mukaan astianpesuaineen laittaminen väärään paikkaan ei luultavasti riko pesukonetta, mutta astiat eivät välttämättä puhdistu kunnolla.

Vanhempia koneita ei ole suunniteltu pesuainetableteille, joissa on niin sanotusti kolme ominaisuutta yhdessä. Siksi vanhemmissa koneissa on oma kolonsa esipesua ja huuhtelua varten. Asiantuntijan mukaan Scottin videon "pieni aukko" onkin oikeasti esipesuaineen oma osasto.

Lue myös:

    Uusimmat