Mainos

Schjerfbeck-näyttelyssä huippumäärä kävijöitä

Ateneumin taidemuseon sunnuntaina päättyneessä Helene Schjerfbeckin näyttelyssä vieraili 230 906 kävijää. Neljä ja puoli kuukautta esillä ollut näyttely oli laajin koskaan järjestetty Schjerfbeckin taiteen esittely, mukana oli yli kolmesataa teosta taiteilijan tuotannon kaikilta kausilta.

Tunnettujen klassikkoteosten rinnalla oli ennen näkemättömiä tai harvoin nähtyjä teoksia useista yksityiskokoelmista. Mukaan liitettiin myös aikaisemmin tuntematon Schjerfbeckin maalaus Nainen ja lapsi (noin 1887), joka löytyi näyttelyä rakennettaessa toisen maalauksen alta ommeltuna sen kankaaseen.

Helsingin jälkeen osa Ateneumissa nähdyistä teoksista matkustaa Ruotsiin.

Seuraavaksi Ateneumissa nähdään kansainvälinen näyttely 52 sielua - symbolismin maisema 1880-1910. Marraskuun puolivälissä avautuva näyttely esittelee maalauksia 52 taiteilijalta, joiden joukossa on mukana maailmantaiteen suuria mestareita kuten Vincent van Gogh, Claude Monet, Paul Gauguin, Piet Mondrian, Edvard Munch ja Wassily Kandinsky.

Suomalaisista taiteilijoista näyttelyssä ovat mukana Väinö Blomstedt, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg ja Ellen Thesleff.

Ateneumin kaikkien aikojen kävijäennätys on Pablo Picassolla, jonka näyttelyn näki 315 000 ihmistä. Albert Edelfeltin näyttelyä kävi katsomassa 305 000 ihmistä muutamia vuosia sitten.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.