Mainos

Savusumua Singaporessa ja Filippiineillä

Singaporen ilma luokiteltiin tänään jo toisena päivänä peräkkäin epäterveelliseksi.

Singaporen PSI-saasteindeksi oli kello 8 aamulla 118, kun epäterveellisen raja on 101.

Singaporen ympäristöministeriö kehotti vanhuksia ja sairaita pysyttelemään sisällä ja välttämään liikuntaa. Myös koko väestöä neuvottiin vähentämään voimaperäistä liikkumista ulkona.

Indonesian metsä- ja pensaspalojen aiheuttama savusumu on levinnyt suurimpaan osaan Malesiaa, Singaporea ja Indonesialle kuuluvaa osaa Borneota sekä osiin Thaimaata ja Filippiinejä.

WWF: Indonesian palot kansainvälinen katastrofi

Maailman luonnonsäätiö pitää Indonesian metsäpaloja kansainvälisen luokan katastrofina. Säätiö sanoo kuitenkin olevansa voimaton palojen edessä: se ei tiedä miten ne saa sammumaan.

WWF:n Indonesian osaston johtaja ehdottaa, että sammuttajiksi voisi pyytää sotilaita, koska heillä on paremmat varusteet ja ammattitaito kuin siviileillä. Uusien satellittikuvien mukaan Indonesiassa palaa kuudesta kahdeksaan sataan tuhatta hehtaaria metsää, liki Uudenmaan verran.

Suomalaisasiantuntija: Malesia evakuointitarpeen rajoilla

Malesian savusumutilanteeseen tutustunut suomalaisasiantuntija arvioi, että suomalaisten evakuointia alueelta voidaan joutua harkitsemaan saastehaittojen pitkittymisen takia. Työterveyslääkäri Ilkka Kuha Imatran Voimasta sanoo STT:lle, että nyt liikutaan evakuointitarpeen rajalla.

Ilmastoiduissa tiloissa työskentelevillä ja asuvilla ei ole akuuttia vaaraa, mutta silti pitkäaikainen altistuminen saasteelle voi aiheuttaa terveyshaittoja. Saastetilanteen on arvioitu jatkuvan pahana jopa tammikuuhun asti.
(MTV3-STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.