Savulohipasta 10.8.2001

Toim. Sari-Leena Heilanen

Vieraana kesäkeittiössä talousuutisten toimittaja Atte Palomäki, joka paljastaa harrastelijakalastajan herkullisimmat ruokaohjeet.

SAVULOHIPASTA A LA' ATTE

500g värikästä pastaa (esim. tricolori spirelli tai pinaatti tagliatelle)
350g kylmäsavulohta
1/2 liemikuutio
2 sipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl pesto kastiketta
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa tai ruokakermaa
1 tl sitruunapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1/2 dl ruohosipulisilppua
1 sitruuna

1. Keitä pasta suolalla ja oliiviöljyllä maustetussa vedessä. Pasta saa olla al dente eli pureskeltavaa.
2. Kuullota sipulit ja valkosipulit tilkassa öljyä.
3. Leikkaa lohi suupaloiksi ja siirrä pannulle.
4. Lisää valkoviini, pesto, kalaliemi sekä kerma.
5. Suurusta kastiketta vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla.
6. Mausta pippurilla ja anna hautua muutama minuutti.
7. Sekoita valutettu pasta ja kastike. Ja koristele ruoka ruohosipulisilpulla ja sitruunalohkoilla.

Aten pastaruuan seuraksi sopii hyvin tomaatti-mozzarella-kanttarellisalaatti sekä valkosipuliölyssä paahdettu patonki. Juomana Atte tarjoaa joko Bend in the River viiniä tai 2 l pahvipakkauksessa myytävää Luna Negraa.

Lue myös:

    Uusimmat