Jope Ruonansuu sai kirjeen Sauli Niinistöltä – presidentti kertoo pitävänsä kiinni kaverusten yhteisestä sopimuksesta: "Jope, minä menen"

0:44
Jopet Show -sketsiohjelman käsikirjoitta ja näyttelijä sekä Jope Ruonansuun hyvä ystävä Mika Räinä luki Sauli Niinistön kirjoittaman kirjeen – kuuntele koskettava kirjelmä sanasta sanaan

Presidentti Sauli Niinistö kirjoitti Jope Ruonansuulle kirjeen, joka luettiin Aatteleppa Jope -muistokonsertissa

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuun muistolle järjestetään tänä iltana Aatteleppa Jope -niminen konsertti, jossa Ruonansuun ystävät ja konserttiyleisö kerääntyvät muistelemaan viihdealan monitaituria. 

– Oli paljon ystäviä, jotka eivät tänne paikalle päässyt. Olemme heiltä saaneet kirjeitä ja viestejä välitettäväksi eteenpäin. Haluaisinkin nyt lukea yhden viestin, juhlakonsertin käsikirjoituksesta vastannut sekä näyttelijänäkin tutuksi tullut Mika Räinä sanoo puheenvuorossaan. 

Tämän jälkeen Räinä nosti lukulasit nenälleen ja kohotti kädessään olevaa paperilappua. 

– Jopen kanssa oli puhetta käydä yhdessä Kemin Syväkankaan koulussa. Jopea oli siellä pienenä kiusattu, kirje alkaa.

– Hänen (Jopen) vastauksensa oli ryhtyä koulun kummisedäksi kiltteyden ja kiusaamattomuuden puolesta. 

"Jope, minä menen"

Jope Ruonansuu menehtyi heinäkuussa syöpään, vain 56-vuotiaana. Viihdetaiteilijan vakava sairaus oli myös kirjeen kirjoittajalla tiedossa. 

– Kertoessaan sairauden puhkeamisesta, Jope palasi asiaan: ”Mutta mennäänpä sitten joskus Kemiin puhumaan koululaisille, kun aika on otollisempi".

Otollisempaa aikaa Ruonansuun ja kirjeen kirjoittajalle ei kuitenkaan koskaan ehtinyt tulla. Kirjeen kirjoittaja aikoo kuitenkin pitää sovitusta kiinni. 

– Jope, minä menen. Sauli Niinistö, Tasavallan presidentti, luki kirjeen lopussa. 

Katso yllä olevalta videolta, kun Mika Kärnä lukee presidentti Sauli Niinistön kirjoittaman kirjeen!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja