Saudiministeri myöntää: Toimittajan tappaminen oli murha – "Suuri ja vakava virhe"

Saudi-Arabian ulkoministerin Adel al-Jubeirin mukaan toimittaja Jamal Khashoggin tappaminen maan konsulaatissa Istanbulissa oli "suuri ja vakava virhe". Al-Jubeir myös kutsui tekoa murhaksi.

Hänen mukaansa kruununprinssi Muhammad bin Salman ei ollut tietoinen operaatiosta. Fox Newsin haastattelussa al-Jubeir vieritti syyn täysin yksittäisten agenttien niskaan.

– Tämä operaatio ei ollut valvottu, vaan laiton. Sen tehneet henkilöt päätyivät ylittimään valtuutensa ja vastuunsa, ulkoministeri sanoi.

– Khashoggin tappaminen konsulaatissa oli suuri ja vakava virhe.

Kommentit ovat toistaiseksi suorimpia saudihallitukselta, jonka selitys Khashoggin katoamiselle on vaihtunut jo muutamaan kertaan. Lauantaina toimittajan väitettiin kuolleen nyrkkitappelussa, joka syntyi hänen ja konsulaatissa olleiden ihmisten välillä.

Kahdeksantoista Saudi-Arabian kansalaista on pidätetty ja muun muassa tiedustelujohtaja erotettu tehtävästään tapauksen vuoksi.

Surunvalittelut pojalle

Saudiarabialaisen uutistoimiston mukaan Saudi-Arabian kuningas Salman ja kruununprinssi Mohammed bin Salman soittivat eilen Khashoggin pojalle Salahille ja esittivät surunvalittelunsa hänelle.

Useat länsimaat ovat vaatineet Saudi-Arabialta yksityiskohtaista selvitystä tapahtumista ja toimittajan tappamisen taustoista.

Lue myös:

    Uusimmat