Lähde Reutersille: Saudiprinssi ei antanut Khashoggista tappokäskyä

Trump: Uskon, että Saudi-Arabian selitys sauditoimittajan kuolemasta uskottava 0:17

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanilla ei ollut suoraa tietoa toimittaja Jamal Khashoggista ja tämän kuolemasta konsulaatissa, kertoo nimettömänä pysyttelevä lähde uutistoimisto Reutersille.

Saudi-Arabia myönsi viimein, että sauditoimittaja Khashoggi tapettiin konsulaatissa Istanbulissa. Saudi-Arabian valtiontelevision mukaan tutkimukset osoittavat, että konsulaatissa alkoi tappelu, jossa Khashoggi kuoli. Khashoggin kohtaloa on tutkittu lokakuun alusta lähtien, jolloin mies katosi.

– Ei ollut mitään ohjeita, että hänet pitää tappaa, tai edes että hänet pitäisi siepata, lähde kertoo.

Lähde muistuttaa, että sen sijaan saudiviranomaisilla on käsky palauttaa kotimaahan Saudi-Arabiaa arvostelleet kansalaisensa ja tästä käskystä kruununprinssi on tietoinen.

Ruumis yhä kateissa

Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin maineen arvioidaan tahraantuvan tapauksesta. Muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on väläyttänyt sanktioita, vaikka on sittemmin ilmoittanut pitävänsä Saudi-Arabian selitystä kuolemasta uskottavana.

Lähde kertoo Reutersille, että ei tiedä missä sauditoimittajan ruumis on. Se luovutettiin hänen mukaansa paikalliselle yhteistyötaholle. Turkin poliisi on etsinyt toimittajan ruumista konsulaatista ja läheisistä metsistä. Turkkilaisviranomaistet kertoivat aikaisemmin viikolla, että äänitallenteilta selviää, että Khashoggia kidutettiin ja hänet surmattiin konsulaatissa.

Lue myös:

    Uusimmat