Mainos

Saudidiplomaatin epäillään pitäneen nepalilaisia kotiapulaisiaan seksiorjina

Poliisi tutkii Intiassa väitteitä, joiden mukaan Saudi-Arabian diplomaatti olisi raiskannut toistuvasti kahta nepalilaista kotiapulaistaan kotonaan Delhissä, kirjoittaa BBC.

Naiset pelastettiin maanantaina talosta sen jälkeen, kun asiasta saatiin vihje kansalaisjärjestöltä.

Naisten mukaan saudidiplomaatin perhe piti heitä useita kuukausia vankeina kotonaan. Heitä pidettiin nälässä ja käytettiin seksuaalisesti hyväksi.

Diplomaattia epäillään muun muassa raiskauksesta ja laittomasta vapauden rajoittamisesta.

Saudi-Arabian suurlähetystö kiistää väitteet. Poliisin mukaan virkamiehellä on diplomaattinen koskemattomuus ja hän on tällä hetkellä suurlähetystössä.

Houkuttimena tekaistu työ

30- ja 50-vuotiaat naiset oli ilmeisesti houkuteltu lähtemään Nepalista lupaamalla tekaistua työtä, The Hindu -lehti kertoo.

Naisten mukaan diplomaattiperhe oli palkannut heidät ja vienyt heidät Jeddan kaupunkiin Saudi-Arabiaan työskentelemään kotiapulaisina. Naiset työskentelivät Jeddassa noin kuukauden ja palasivat sen jälkeen Intiaan, jossa he jatkoivat kotiapulaisina työskentelyä.

Naisten mukaan perhe on pitänyt heitä vankeina viimeiset 4–5 kuukautta. Naiset eivät saaneet poistua talosta. Lisäksi heitä raiskattiin, pahoinpideltiin ja uhkailtiin. Toimintaan syyllistyivät naisten mukaan niin perheenjäsenet kuin heidän vieraansakin.

Naisten mukaan heitä ei kohdeltu kaltoin Saudi-Arabiassa, vaan väkivalta alkoi vasta, kun he palasivat Intiaan.

– He hakkasivat meitä joka yö. Yleensä miehiä oli useita ja he kiduttivat ja raiskasivat meitä. Meillä on jälkiä ympäri kehoa, toinen naisista kertoo Times Now -televisiokanavalle.

Poliisin mukaan lääkärintutkimus vahvisti, että naiset ovat kärsineet seksuaalisesta väkivallasta.

Nepalin suurlähetystö on kertonut, että se odottaa poliisitutkinnan valmistumista ennen kuin se ryhtyy diplomaattisiin toimenpiteisiin.

Tuhannet nepalilaiset miehet ja naiset matkustavat vuosittain muualle Aasiaan, sekä arabimaihin etsimään töitä kotiapulaisina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.