Mainos

Saudi-Arabia vaatii Irakia luovuttamaan kaapparit

Saudi-Arabia vaati tänään Irakia luovuttamaan kaksi miestä, jotka kaappasivat saudiarabialaisen matkustajakoneen viikonvaihteessa Bagdadiin

.

Sisäministeri Nayef bin Abdul Azizin mukaan toinen kaappareista oli Jeddan lentokentän turvallisuusvirkailija, joka toimi yhdessä maan etelärajalla työskennelleen rajavartijan kanssa.

Matkustajat Lontooseen

Irakiin eilen kaapatun saudikoneen matkustajat ovat matkalla kohti alkuperäistä määränpäätään Lontoota.

Kaapattu saudiarabialainen matkustajakone saapui varhain aamulla Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin. Sieltä matkustajat pääsivät jatkamaan erikoislennolla kohti Lontoota, jonne sen odotetaan saapuvan aamupäivällä Suomen aikaa. Lentokone pääsi lähtemään Riadista 36 tuntia sen jälkeen, kun Irakin viranomaiset olivat päässeet kaappareiden kanssa neuvottelutulokseen.

Kaikille 90 matkustajalle annettiin mahdollisuus joko jäädä päiväksi Riadiin tai ehtiä erikoislennolle Lontooseen. Matkustajista 40 oli brittejä. Koneessa oli myös saudiprinssi. Saudiviranomaiset kertoivat aiemmin, että matkustajat ovat kunnossa ja voivat hyvin.

Kaksi saudimiestä kaappasi Boeing 777 -koneen sen ollessa matkalla Jeddasta Lontooseen. Kaapparit pakottivat koneen Syyrian kautta Irakiin.

Seitsemän tuntia kestäneen kaappauksen päätteeksi miehet antautuivat ja anoivat poliittista turvapaikkaa Irakista. Kaappauksella miehet halusivat osoittaa mieltään Saudi-Arabian sosiaalisia oloja vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.