Saturday Night Fever -elokuvan julkaisusta lähes 40 vuotta – näin kuuma tähtipari on muuttunut

John Travolta ja Karen Lynn Gorney tähdittivät Saturday Night Fever -elokuvaa 70-luvulla. 

Legendaarisen elokuvan julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Saturday Night Fever eli Lauantai-illan huumaa sai ensi-iltansa vuonna 1977. 

Elokuvaa pidetään näyttelijä John Travoltan läpimurtoroolina. Se oli tuolloin 23-vuotiaan Travoltan ensimmäinen päärooli. Hän esitti discomusiikkiin keskittyvän elokuvan tanssikohtaukset itse. 

Travoltan vastanäyttelijänä elokuvassa esiintyi Karen Lynn Gorney, joka oli tuolloin 32-vuotias.

70-luvun loppupuolen Saturday Night Feverin ja Greacen nousujohteisuuden jälkeen Travoltan ura kääntyi pienoiseen laskuun, kunnes hän tähditti 90-luvun hittielokuvaa Pulp Fiction, jonka jälkeen hänet on nähty muiden muassa Face/Off- ja Hair Spray -elokuvissa.

Vuonna 2016 Travolta näytteli sarjassa The People v. OJ. Simpson: American Crime Story, josta hän sai miessivuosan Emmy-ehdokkuuden. Esiinnyttyään sarjassa myös Travoltan kiristetty naama nousi otsikoihin. Alkuvuodesta Travoltan ulkonäköä hämmästeltiin myös Twitterissä. 

Karen Lynn Gorney on Saturday Night Feverin jälkeen nähty enimmäkseen teatterilavoilla New Yorkissa. Näyttelijän uran lisäksi hän on julkaissut laulajana useita albumeja ja esiintynyt lukuisilla klubeilla ja kahviloissa. Saturday Night Fever oli hänen näyttelijäuransa toinen elokuva. 

Lue myös:

    Uusimmat