Satumainen näky tallentui lukijan videolle – peura ui veneen rinnalla auringon laskiessa järvimaiseman yllä

Tältä näyttää kun peura ui: soutelijat ikuistivat poikkeuksellisen näyn Valkeakoskella Sääksmäen sillan kupeessa 0:34
Tältä näyttää kun peura ui: soutelijat ikuistivat poikkeuksellisen näyn Valkeakoskella Sääksmäen sillan kupeessa

Kolmen valkeakoskelaisnuoren joukko hieraisi epäuskoisena silmiään myöhään eilisiltana soudellessaan Vanajalla Sääksmäen sillan kupeessa.

Ihmetys oli suuri, kun he havaitsivat keskellä järvenselkää uivan peuran. Sorkkaeläinten uintimatkat eivät suinkaan ole täysin tavattomia, mutta kyseistä näkyä pääsee harvemmin todistamaan.

– Ensin katselimme, että tuolla ui jonkinlainen vesilintu. Emme kiinnittäneet asiaan huomiota. Kun pääsimme lähemmäksi, huomasimme asian todellisen laidan. Kyllä tämä oli aivan supercool tilanne, tuskin tulen sellaista toista kertaa elämässäni todistamaan, yksi soutelijoista pohtii.

Pitkänmatkanuimari

Venekunta jäi muutaman kymmenen metrin päästä seuraamaan eläimen uintimatkaa, joka silmämääräisesti arvioiden venyi yli kilometrin mittaiseksi.

Peura ei silminnäkijöiden mukaan näyttänyt aivan täysikasvuiselta. He ottivat eläimeen etäisyyttä ja jäivät kauemmas tarkkailemaan sen menoa.

– Se ui aivan hirmuisen matkan. Jäimme vahtimaan, jos pelastustoimenpiteisiin olisi ollut tarvetta. Kun se viimein nousi maihin etäämmällä sillan vieressä, eläinpolon pienet jalat eivät enää kantaneet, yksi soutelijoista kertoo.

Lopulta sorkkajalka kuitenkin virkosi ja jatkoi matkaansa kuivia maita pitkin metsän siimekseen.

– Metsästä rupesi kuulumaan kunnon rapinat, kun se loikkelehti menoillensa. 

Lue myös:

    Uusimmat