Uskomaton melontareissu Kuolimonjärvellä: Tiina ja Beatrice kohtasivat uivan karhun silmästä silmään: "Kyllä siinä muutama kirosana pääsi"

Tiina ja Beatrice kohtasivat uivan karhun silmästä silmään melontaretkellä 0:30
Tiina ja Beatrice kohtasivat uivan karhun silmästä silmään melontaretkellä.

Lohjalta lähtöisin oleva Tiina Ilmonen koki melontakaverinsa Beatrice Huumosen kanssa elämänsä yllätyksen, kun ystävykset törmäsivät meloessaan uivaan karhuun.

Tapaus sattui melontaretken toisena päivänä Suomenniemen Kuolimonjärvellä.

– Pysähdyimme hetkeksi etsimään rantaa, jolla voisi hieman jaloitella. Pian kummallekin kävi selväksi, että vedessä liikkuu jokin tumma. Mietimme ensin, että voisiko se olla lintu, koira tai hirvi. Kun eläin tuli tarpeeksi lähelle, kiinnitimme huomiota korvien pyöreyteen. Silloin tajusimme, että ei hemmetti, sehän on karhu, Ilmonen kertaa tapahtumia.

Karhun uintireitti ristesi noin kymmenen metrin päästä melontakaveruksista. Kaksikko oli jäänyt odottelemaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Karhu oli nostanut päätään nähdessään melontakaverukset.

– Hetki oli pysäyttävä, koska karhu kävi niin lähellä meitä. Kyllä siinä muutama kirosana pääsi, Ilmonen naurahtaa.

Peloista huolimatta karhu ei vaihtanut uintisuuntaa ja tullut kohti. Ilmosen uintikaveri Beatrice oli kuitenkin seurannut kajakilla karhua jonkin matkaan saadakseen siitä kuvia. Lopulta kaksikko oli kuullut karhun kuivattelevan turkkiaan vastarannalla kaislikossa.

– Hihkuimme tilannetta jälkeenpäin ja meidät valtasi mieletön innostus.

Kohtaamisen jälkeen ystävykset menivät rauhoittumiskahveille. Paikallisia kiinnosti tapaus kovasti, ja lopulta parivaljakolle selvisi, että alueella oli nähty neljä karhua kuluneen kesän aikana.

 

Lue myös:

    Uusimmat