Martat muistuttavat, miten ruokamenoissa voi säästää helposti pitkän pennin. Vuodessa säästöjä voi kertyä satojen eurojen edestä.
Kotiruoka on edullista, helppoa ja terveellistä. Tekemällä itse voi vaikuttaa paljon siihen mitä syö. Kun suunnittelee ruokalistat viikon tai kahden tarpeiksi, helpottuu niin kauppalistan teko kuin ruokamenojen ennakointi. Myös ruokahävikkiin voi ja kannattaa kiinnittää huomiota: ruoan heittäminen hukkaan on kallista niin omalle kukkarolle kuin ympäristölle.
Martat haluavat rohkaista kaikkia tekemään ruokaa itse ja yhdessä muiden kanssa. Tärkeää on myös muistaa nauttia kotiruoasta hyvässä seurassa - rauhassa, vinkkaa Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen.
Näin säästät selvää rahaa – Marttojen ruoka- ja rahateesit
1. Suunnitelmallisuus on avainsana edullisessa ruoanlaitossa
• Tee yhden tai kahden viikon ruokalista.
• Tee ostoslista etukäteen ja keskitä viikon ruokaostokset pariin-kolmeen ostoskertaan.
2. Vertaile hintoja ja laatua
• Vertaile yksikköhintoja. Muista kuitenkin, että edullisemman kilo - tai litrahinnan etu menee hukkaan, jos heität isomman pakkauksen ruokaa roskiin.
• Hyödynnä tarjouksia järkevästi. Osta tarjouksista enemmän, mutta älä liikaa, ja pakasta.
