Mainos

Satoja klassikkoautoja viikonlopun liikenteessä

Lahden Messukeskuksessa järjestettävä Classic Motorshow houkuttelee paikalle tuhansittain alan harrastajia ja värittää viikonlopun liikennettä Etelä-Suomen teillä.

Classic Motorshow järjestetään Lahden Messukeskuksessa vuosittain vapun jälkeisenä viikonloppuna. Tämän vuoden teemana on suomalaisen ralliautoilun historia.

Tapahtuman rakennuspäivä on tänään perjantaina, joten sadat näyttelyyn saapuvat klassikkoajoneuvot suuntaavat Lahteen jo tämän päivän aikana. 

Lauantaina ja sunnuntaina monet messuvieraat saapuvat tilaisuuteen omilla museoajoneuvoillaan, jotka saattavat liikkua liikenteen valtavirtaa hitaammin. Muilta tien käyttäjiltä tämä voi hetkittäin vaatia kärsivällisyyttä.

Classic Motorshow’hun odotetaan yhteensä noin 18 000 kävijää. Alan harrastajien suurtapahtuma saa aikaan sen, että enimmäkseen tallien kätköissä piileskeleviä menneiden vuosikymmenten klassikkoajoneuvoja on nyt samanaikaisesti liikkeellä satamäärin.

Museoautoja alkaa saapua Lahteen jo perjantaina, kun näytteilleasettajat tuovat niitä osastoilleen. Lauantaina ja sunnuntaina vähintään 30 vuoden ikäisille ajoneuvoille varatut parkkialueet Messukeskuksen edustalla ja jäähallin vierellä täyttyvät aamupäivän aikana.

Suuri osa messuvieraista saapuu tietenkin Lahteen uudemmilla kulkuneuvoilla, joille on varattu paljon ilmaista pysäköintitilaa ja paikat on opastettu niin kyltein kuin liikenteenohjaajienkin toimesta.

Näyttelyvieraita on lauantaina ja sunnuntaina liikkeellä pitkin päivää, mutta selvimmin he kuormittavat liikennettä molemmin puolin tapahtuman alkamisaikaa, joka on lauantaina klo 9.00 ja sunnuntaina klo 10.00.

Messukeskuksen hallit suljetaan kumpanakin päivänä kello 17, jolloin paikalta poistuu paljon ajoneuvoja – sunnuntaina juuri viikonlopun paluuliikenteeseen.

Lähde: Classic Motorshow

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.