Satavuotiaan F1-fanin rajat rikkova hyväntekeväisyystempaus keräsi hurjan rahapotin – tallit ja kuljettajat hehkuttavat: "Moni ei saa mahdollisuutta olla sankari kahdesti elämässään"

F1-tallit ja kuljettajat ovat lähettäneet syntymäpäiväonnittelut 100 vuotta täyttäneelle toisen maailmansodan veteraanille Tom Moorelle, joka keräsi hyväntekeväisyystempauksellaan Britannian julkiselle terveydenhuollolle yli 29 miljoonaa puntaa eli noin 33 miljoonaa euroa.

Suurena McLaren-tallin fanina tunnettu Moore suoritti puutarhassaan kävelytelineen avustuksella ennätyksellisen sadan kierroksen hyväntekeväisyyskävelyn. Hän oli alun perin asettanut tavoitteekseen kerätä tempauksella tuhat puntaa.

– Moni ei saa mahdollisuutta olla sankari kahdesti elämässään, ja sinä olet tehnyt sen. Mahtavaa 100-vuotissyntymäpäivää. Ajattelemme sinua. Olemme todella kiitollisia kaikesta, mitä olet tehnyt. Hyvää työtä, formula ykkösten urheilujohtaja Ross Brawn sanoi terveisissään Moorelle.

– Saavutuksesi ovat täysin käsittämättömät. Toivon, että voisimme kilpailla niin pian kuin mahdollista, jotta sinä voisit katsoa ja nauttia kisoistamme, Williams-kuljettaja George Russell puolestaan sanoi.

Tervehdyksen lähetti myös McLarenin tallipäällikkö Zak Brown.

– Koko McLarenin tiimin puolesta, olet tähti. Jatka hienoa työtä ja katso kohti seuraavaa syntymäpäivääsi, Brown sanoi.

Kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton oli sanonut olevansa "ällistynyt" Mooren saavutuksesta, kun keräyksen saldo oli saavuttanut vasta puolivälin.

– Onnittelut, kapteeni Tom! Voisimme kaikki oppia sinulta jotain, Hamilton sanoi Instagram-tilillään.

Kaikkien aikojen nuorin formula ykkösten brittikuljettaja Lando Norris, 20, kutsui Mooren aiemmin tässä kuussa tallin tehtaalle koronarajoitusten helpottumisen jälkeen.

– Mikään ei toisi minulle suurempaa tyydytystä kuin tämä, Moore vastasi.

Veteraani vastasi kutsuun myöntävästi ja muistutti Norrisia ajasta, kun McLaren oli sarjan terävimmällä huipulla.

Lue myös:

    Uusimmat