Lewis Hamilton lyödään viimein ritariksi – Boris Johnson ratsasti apuun kiistellyn tekijän vuoksi

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton lyödään viimein ritariksi uudenvuoden päivänä, kertoo brittilehti Daily Mail.

Lähteen mukaan Britannian pääministeri Boris Johnson on henkilökohtaisesti varmistanut Hamiltonin kunnianosoituksen, vaikka 35-vuotiaan tähtikuskin verotuksellinen asema on aiheuttanut parranpärinää maan sisällä.

Osa Iso-Britannian kansalaisista ei näe Hamiltonin lyömistä ritariksi oikeutettuna, sillä hän asuu tällä hetkellä Monte-Carlossa – veroparatiisi Monacossa.

Eripurasta huolimatta pääministeri Johnson on kiertänyt tavanomaisia menettelytapoja ja asettanut Hamiltonin ”diplomaattisten ja ulkomaalaisten listalle”. Kyseessä on poikkeus, josta kukaan brittiläinen urheiluhahmo ei ole aiemmin nauttinut.

Hamilton, joka nimettiin vuonna 2008 brittiläisen imperiumin jäseneksi MBE:n arvonimellä, sai aiemmin tässä kuussa myös BBC:n arvostetun Vuoden urheilupersoona -palkinnon toista kertaa F1-uransa aikana.

95 osakilpailua urallaan voittanut Hamilton olisi historian neljäs ritariksi lyöty F1-kuljettaja Sir Stirling Mossin, Sir Jackie Stewartin ja Sir Jack Brabhamin jälkeen. Hamilton ei kuitenkaan näe itseään kyseisen kunnianosoituksen arvoisena.

– Joka vuosi me keskustelemme tästä. Kun mietin tätä kunniaa, ajattelen isoisäni kaltaisia ihmisiä, jotka palvelivat sodassa, Hamilton totesi marraskuussa voitettuaan seitsemännen maailmanmestaruutensa.

– Ajattelen ihmisiä, jotka johtavat sairaaloita, niiden hoitajia sekä lääkäreitä, jotka pelastavat henkiä hankalimman ajan keskellä. Mietin näitä kaikkia unohdettuja sankareita, enkä näe itseäni sellaisena. En minä ketään ole pelastanut.

Lue myös:

    Uusimmat