Satakunnassa kuohuu: Lukosta lähtenyt Lauri Tukonen hyppää Ässiin

Syyskuussa Lukon kanssa pelaajasopimuksensa purkanut Lauri Tukonen siirtyy Ässiin toistaiseksi voimassa olevalla ottelukohtaisella sopimuksella, porilaisseura tiedottaa.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa SM-liigan lauantain kierrokselta.

32-vuotias hyökkääjä liittyy Ässien harjoitusvahvuuteen tänään tiistaina ja pelaa jo keskiviikkona porilaisten kotiottelussa TPS:ää vastaan.

Tukonen on pelannut urallaan kaikkiaan 368 SM-liigan runkosarjaottelua tehoin 99+111=210. Hänellä on tilillään myös viisi NHL-ottelua vuosilta 2006–2008.

Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kertoo alkukauden otteluiden osoittaneen, että porilaiset tarvitsevat lisää maalintekovoimaa.

– Uskomme Lauri Tukosen pystyvän edelleen pelaamaan Liigassa huipputasolla ja tekemään myös tulosta. Haluamme samalla antaa myös hienolle pelaajalle uuden mahdollisuuden. Tukonen on osoittanut urallaan periksiantamattomuutta, joten hän sopii meille myös arvomaailmansa puolesta, Korpisalo kommentoi.

Lukko ja Tukonen purkivat pelaajasopimuksensa syyskuun puolivälissä. Useista vammoista viime vuosina kärsinyt Tukonen sanoi olevansa toipunut pelikuntoon loukkaantumisistaan, mutta Lukko tulkitsi toisin.

– Olen äärettömän iloinen, että pääsen taas pelaamaan ja harjoittamaan ammattiani. Olen todella innoissani, kun Ässistä otettiin yhteyttä ja tarjottiin mahdollisuutta, Tukonen sanoi.

– Joukkuetta pyrin auttamaan olemalla oma itseni ja tekemällä arkiset jokapäiväiset asiat mahdollisimman laadukkaasti.

Tukosen ja Ässien sopimus on Satakunnassa kohauttava uutinen. Tukosen entinen seura Lukko ja nykyinen joukkue Ässät tunnetaan toistensa verisinä vihollisina.

Lue myös:

    Uusimmat