Lukko hankki Lahdesta lähteneen maajoukkuehyökkääjän – "Kova urheilija"

SM-liigaseura Rauman Lukko on solminut loppukauden kattavan pelaajasopimuksen Manuel Ganahlin, 28, kanssa.

Pääkuvan videolla SM-liigauutisia keskiviikon Tulosruudusta.

Itävaltalainen maajoukkuehyökkääjä edusti alkukauden ajan Pelicansia, mutta lahtelaisseura tiedotti aiemmin tänään torstaina purkaneensa sopimuksen Ganahlin kanssa yhteisymmärryksessä. 12 ottelusta tilille tuli yksi syöttöpiste.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi Ganahlin hankintaa analyyttisesti raumalaisseuran tiedotteessa.

– Ganahl on vahva pelaaja, joka pelaa hyvää peruslätkää. Hän pystyy pelaamaan roolia kuin roolia, niin tasakentällisin kuin yli- ja alivoimallakin. Kyseessä on ammattimies, jolla on vankka kokemus kotimaansa pääsarjasta ja Itävallan maajoukkueesta. Hän on kova urheilija ja myös ihmisenä hyvä tyyppi, Sahlstedt kommentoi.

– Emme kuitenkaan hae hänestä mitään sateentekijää. Ennemminkin odotamme hyvää peruspelaamista. Hän tuo myös leveyttä hyökkäysosastollemme, nyt kun meillä on esimerkiksi (Jere) Friberg sivussa. Emme odota Ganahlilta ihmeitä, mutta uskon hinta-laatusuhteen olevan tämän pelaajan osalta kohdallaan.

Ennen Pelicansiin siirtymistä Ganahl edusti Itävallan pääsarjassa Graz 99ers’ia ja Klagenfurter AC:ta. Yhdeksän EBEL-kauden aikana hän viimeisteli 454 runkosarjaottelussa tehot 100+147=247 ja 42 pudotuspeliottelussa pinnat 6+14=20.

– Syystä tai toisesta homma ei lähtenyt Pelicansissa hänen osaltaan käyntiin ihan odotetulla tavalla. Sopeutuminen uuteen sarjaan ja uusiin ympyröihin vie aina oman aikansa. Nyt hän saa uuden startin, mutta tietää täkäläisen lajin ja suomalaiset tavat. Uskon, että alkuvaikeudet ovat hänen kohdallaan taakse jäänyttä elämää, Sahlstedt sanaili.

– Olemme seuranneet hänen pelaamistaan ja meidän näkemyksemme mukaan kyseessä on todella paljon parempi pelaaja kuin mitä alkukausi on osoittanut. Uskomme, että hän pystyy auttamaan joukkuettamme. Tästä kielii myös hänen vahvat tilastonsa Itävallan sarjasta.

Lue myös:

    Uusimmat