Pelicansin Tallinna-pelin vastustaja vaihtuu – toimitusjohtaja ihmettelee turhaa kuohuntaa

Liiga tiedotti maanantaina ottelumuutoksesta, joka kosketti tammikuun 26. päivälle merkattua ottelua Pelicans-Tappara. Pelicansin toimitusjohtajan Tomi-Pekka Kolun mukaan tapahtuma toteutuu, mutta Pelicansin vastustaja vaihtuu.

Aiemmin jääkiekkosivusto Jatkoaika.com uutisoi Pelicansin ja Tapparan pelaavan Tallinnassa. Sivusto julkaisi myöhemmin toisen uutisen, jonka mukaan kuvion toteutuminen on vaakalaudalla.

Pelicans-toimitusjohtaja Kolu painottaa, ettei Pelicansin ja Tapparan välillä ollut missään vaiheessa sopimusta ottelun pelaamisesta.

– Eikä tässä ollut mitään kiistaa Tapparan kanssa. Koko soppa lähti väärille raiteille, Kolu sanoo tapahtuman ympärille nousseesta kuohunnasta MTV Sportille.

– Pelicans on tuon tapahtuman järjestäjä ja se on meidän vastuulla. Meillä on ollut koko ajan tietyt reunaehdot ja kohdat, joiden pitää täyttyä, jotta tuo tapahtuma voidaan toteuttaa. Meillä on ollut kolme vaihtoehtoa. Teemme tuon Tapparan kanssa, teemme sen jonkun muun kanssa tai ei tehdä ollenkaan. Tappara-kuvio oli meidän ensimmäinen vaihtoehto ja se pyrittiin viemään maaliin asti. Siihen ei päästy. Sen takia päädyimme toiseen ratkaisuun, Kolu käy läpi.

Aamulehden haastattelussa Mikko Leinonen sanoi, että kuviossa jarruttava tekijä olisi ollut Tapparan faniristeily ja sen istuminen yhteen tapahtuman kanssa. Tapparalla on voimassa oleva yhteistyösopimus Tallinkin kanssa. Leinonen vihjasi, että ongelma olisi liittynyt nimenomaan faniristeilyyn.

Kolun mukaan tämä ei ollut minkäännäköinen ongelma kokonaiskuvassa.

– Se on väärää tietoa. Faniristeilykuvio oli koko ajan ihan selvä juttu. Annoimme siunauksen sille heti ensimmäisessä palaverissa, Kolu vastaa.

– Ongelma oli kokonaisuus. Siihen liittyy muitakin matkapaketteja ja VIP-myyntiä sun muuta. Siinä oli muitakin elementtejä kuin vain pelkästään yksi faniristeily. Meillä on omat yhteistyökumppanit, joilla on omat intressit sille, että mihin laivoille me nuo matkat ohjaamme. Ei tässä ollut mitään dramatiikkaa tai yksittäistä syytä. Koko kuviossa tietty klousaaminen venyi ja koska se venyi, emme päässeet parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Ymmärrän sen, että Tappara halusi saada tietyt varmuudet ja kun niistä ei päästy sopuun, niin sitten Tappara jouduttiin vaihtamaan ikään kuin lennosta.

– Emme kiistelleet tai riidelleet Tapparan kanssa missään vaiheessa, Kolu painottaa.

Pelicans löysi Kolun mukaan ”suomeksi sanottuna paremman vaihtoehdon”, jonka se aikoo julkistaa ensi viikon tiistaina.

Itse ottelu pelataan 26.1. Kolun mukaan myöhäisessä vaiheessa tullut muutos ei vaikuta siihen, että koko tapahtuman toteutuminen olisi joutunut vaakalaudalle.

– Kaikki on valmista siinä mielessä, että nyt vain tilalle vaihtuu toinen vastustaja, Kolu sanoo.

Pelicans järjesti samaisen tapahtuman viime kaudella HPK:n kanssa. Kyseisestä pelistä ja siihen liittyvästä kokonaisuudesta kantautui paljon positiivista palautetta.

Kolun mukaan puskaradioviestit saavat katetta seuran tekemästä asiakastyytyväisyyskyselystä.

– Lähes 100% kuluttajista sanoi, että tuo oli huipputapahtuma, he haluavat lähteä uudelleen ja he haluavat suositella tapahtumaa kaverille. Tuo oli onnistunut, huippujuttu. Tämä koko tapahtuma on meille iso ja merkittävä asia. Haluamme tarjota kannattajille ja yhteistyökumppaneille erilaisia paketteja ja palveluja. Tämä sopii erinomaisesti siihen tavoitteeseen, Kolu sanoo ja hehkuttaa myös viime vuoden vastustajaa:

– HPK ja HPK-fanit olivat hienosti mukana. Fanit lauloivat kilpaa, eikä ollut mitään rähinöitä. Päinvastoin, siellä oli hyvää vastakkainasettelua hyvässä urheiluhengessä. 

Lue myös:

    Uusimmat