Mainos

Särkänniemen toimitusjohtaja delfiinikohusta: "Haikeata ja vaikeata"

2:48

Särkänniemen delfiinien viimeöinen siirto on herättänyt runsaasti kohua julkisuudessa, sillä siirrosta ei tiedotettu etukäteen eikä edes operaation alettua.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo MTV Uutisille, että odotukset siitä, että siirto-operaatio olisi jäänyt Tampereella huomaamatta olivat epärealistisia. Seppälä kuitenkin huomauttaa, että salailun tarkoitusperät olivat hyvät.

– Tarkoitus oli varmistaa eläimien siirron onnistuminen mahdollisimman hyvin ja häiriöttä. Delfiineille siirto on aina kova stressin paikka. Meillä oli vielä kaksi vanhempaa eläintä, joille se on erityisen kova stressin paikka, Seppälä kertoo.

Katso MTV:n uutisvideot delfiinien matkasta:

0:43

2:15Pelkona oli se, että ylimääräisen hässäkän keskellä voi sattua kaikenlaista.

– Koimme, että olemme sen velkaa niille eläimille, jotka ovat olleet meillä 30 vuotta. Mutta kaikki sujui hyvin loppujen lopuksi ja siitä kiitos kaikille.

Särkänniemen delfinaarion neljä delfiiniä, Veera, Delfi, Leevi ja Eevert, lennätettiin aamulla Ateenassa sijaitsevaan Attica Zoological Parkiin. Paikkaa on kritisoitu mm. siitä, että siellä on seitsemän vuoden aikana kuollut jo viisi delfiiniä. 

Seppälä toteaa, että monessa tapauksessa kyse on ollut poikaskuolemasta, joita tapahtuu myös luonnossa, eikä se ole poikkeuksellista.

Seppälä: Päätös oli pakko tehdä

Seppälän mukaan Särkänniemi seuraa delfiinien taivalta ja oloja Kreikassa hetki hetkeltä. Särkänniemen kouluttajat ovat mukana tukemassa delfiinien sopeuttamista.

– Kun päätös vuosi sitten tehtiin delfinaarion sulkemisesta, mikä oli kyllä pakko tehdä, niin on tämä ollut haikeata ja vaikeata, Seppälä kertoo.

Delfiineistä oli kuitenkin Seppälän mukaan pakko luopua:

– Ajat ovat muuttuneet. Lyhyellä tähtäimellä delfiinit olisivat voineet jäädä meille. Mutta melko nopeasti oltaisiin tultu sellaiseen tilanteeseen, että lauman hyvinvoinnin kannalta olisi pitänyt tuoda uusia delfiinejä ja sitä ei tänä päivänä haluttu enää tehdä.

Ensimmäiset allaskokemukset Kreikassa on saatu ja Seppälän mukaan uutiset ovat olleet hyviä.

– Kaikki delfiinit ovat päässeet hyvässä kunnossa perille. Eläinlääkäreiden mukaan kaikki ovat kunnossa ja ne ovat tunnistaneet vanhat kouluttajansa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.