Mainos

Sarjakuristaja kiistää pyrkineensä naapurintytön asuntoon: ”Nykyään minua kiinnostaa menestys, kuristamisfantasia on hallinnassani”

1:30

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä vakuutti tänään Helsingin hovioikeudessa, että hän ei ole yrittänyt tunkeutua 17-vuotiaan naapurissaan asuneen tytön asuntoon viime vuonna. Penttilää syytetään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Syyttäjän mukaan Penttilä valmisteli 17-vuotiaan tytön kuristamista ja hän yritti tunkeutua tytön asuntoon tämän ollessa yksin kotona viime keväänä.

– Olen aivan varma, että en ole sinne asuntoon yrittänyt murtautua. En ole koskaan murtautunut kenenkään asuntoon. Murtohommat eivät ole koskaan kiinnostaneet minua, Penttilä sanoi oikeudessa.

Syyttäjän mukaan Penttilällä oli yksityiskohtainen suunnitelma tavata ja joko tappaa tai pahoinpidellä tyttö. Ovi ei kuitenkaan auennut, ja kaksi kuukautta myöhemmin tytön postiluukkuun ilmestyi ”rakkauskirje”, jossa Penttilä kertoi nähneensä tytön muutaman kerran ja pitäneensä tämän ulkonäöstä.

Kirjeessä Penttilä kutsui tyttöä Suzyksi, joka ei ollut tytön nimi. Penttilä toivoi kirjeessä, että tyttö alkaisi parisuhteeseen hänen kanssaan.

Väärä osoite?

Penttilä kertoi tänään hovioikeudessa, että kirje oli tarkoitettu toiselle naiselle, jolta hän kertoi saaneensa kirjeitä ja puolialastomia valokuvia.

Nainen oli aloittanut Penttilän mukaan aina kirjeensä sanoilla ”Hei naapuri”. Penttilä kertoi nähneensä kuvaukseen sopivan naisen talon pihalla, ja menneensä viemään kirjeen hänen oletettuun asuntoon.

-Kirje oli ilmeisesti mennyt väärään osoitteeseen, Penttilä kertoi.

”Älytön syyte”

Penttilä selitti oikeudessa, että väärinkäsitys selvisi hänelle, kun 17-vuotiaan tytön isä soitti hänelle vihaisena ja pyysi tapaamiseen taloyhtiön pihalle.

– Sanoin hänelle, että olen deittisivustolla tavannut Suzy-nimisen 29-vuotiaan naisen. Kysyin mieheltä, onko hänellä tämän ikäinen tytär tai vaimo. Ei ollut. Menin hämilleni. Siitä sitten ajattelin, että kirje meni väärään osoitteeseen.

– Pyytelin anteeksi ja kerroin, että on tapahtunut erehdys. Luulin, että asia oli sillä sovittu.

Päivä tapaamisen jälkeen Penttilän ovelle ilmestyivät poliisit ja hänet otettiin kiinni. Penttilä kiistää syytteen ja teon.

– Tämä on niin älytön juttu. Koko syyte on minun mielestäni ihan älytön. En ole ketään seuraillut enkä ole kenenkään ovesta yrittänyt mennä sisään.

Haluaa löytää elämänkumppanin

Penttilä vakuutteli oikeudessa, että hän on kunnostautunut ja hän elää nykyään rauhallista elämää vapaalla.

Hänet on aiemmin tuomittu useista henki- ja väkivaltarikoksista. Hän on kuristanut hengiltä äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naistuttavansa sekä yrittänyt kuristaa useita muita naisia. Penttilä vapautui vankilasta vuosi sitten joulukuussa.

– Ne rikokset (kaksi tappoa ja kuolemantuottamus) ovat suoraa seurausta minun päihteidenkäytöstäni. Olin silloin sekaisin alkoholista ja päihteistä. Enää ei satu mitään ikävää. Ajatusmaailmani on muuttunut. Olen saanut tarpeekseni vankilamaailmasta.

– Nykyään minua kiinnostaa menestys ja rahan tekeminen. Haluan löytää töitä ja ennen kaikkea elämänkumppanin, Penttilä kertoi.

Aina nahkahanskat

Syyttäjä kyseli Penttilältä tämän viehtymyksestä sadomasokistiseen seksiin ja nahka-asuihin.

– Minulla on ollut nuoresta asti mieltymys nahka-asuihin. Siskollani oli ratsastusharrastus, ja sieltä se innostus tuli. Nahkakäsineet ovat yksi osa asukokonaisuuttani ja minulla on sellaiset aina kädessä, paitsi kesähelteellä, Penttilä kertoi.

– Kuristamisfantasia on ollut hallinnassani jo pitkään ja koko tämä sm-homma, hän vakuutti. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.