Mainos

Sarjakuristaja lähetti "rakkauskirjeen" 17-vuotiaalle naapurilleen – tyttö järkyttyi, kun lähettäjän henkilöllisyys paljastui

Helsingin käräjäoikeudessa kuultiin tänään 17-vuotiasta tyttöä, jonka oven takana sarjakuristajana tunnettu Michael Maria Penttilä syyttäjän mukaan rapisteli viime keväänä.

Tytön kanssa samassa taloyhtiössä asuva Penttilä oli syyttäjän mukaan pyrkinyt asuntoon tytön ollessa yksin kotona. Syyttäjän mukaan Penttilällä oli yksityiskohtainen suunnitelma tavata ja joko tappaa tai pahoinpidellä tyttö.

Ovi ei kuitenkaan auennut, ja kaksi kuukautta myöhemmin tytön postiluukkuun ilmestyi pölkkykirjaimin rustattu ”rakkauskirje”, jossa Penttilä kertoo nähneensä tytön muutamaan kertaan ja pitävänsä tämän ulkonäöstä.

Kirjeessä Penttilä kutsuu tyttöä Suzyksi, joka ei ole naisen nimi, ja toivoo tämän alkavaan parisuhteeseen kanssaan. Penttilä oli toivonut tytön ottavan yhteyttä puhelinnumeroonsa, jonka hän oli liittänyt kirjeeseen.

Oikeudessa tyttö kertoi saaneensa sosiaalisen median avulla selville, että prepaid-liittymän puhelinnumero kuuluu Penttilälle. Tyttö kertoi etsineensä hakukoneella tietoa miehestä ja järkyttyneensä löydettyään kirjoituksia miehen aiemmista rikoksista.

– Sit iski paniikki, tyttö sanoi oikeudessa.

"Ihmettelin, mitä hän tekee vapaalla"

Penttilä on tuomittu useista henki- ja väkivaltarikoksista. Hän on kuristanut hengiltä äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naistuttavansa sekä yrittänyt kuristaa useita muita naisia. Penttilä on tuomittu muun muassa kolmesta henkirikoksesta sekä törkeästä raiskauksesta ja vapaudenriistosta.

– Ihmettelin, että mitä hän tekee vapaalla, tyttö sanoi.

17-vuotias kertoi oikeudessa, että tapauksen jälkeen hän pelkäsi liikkua yksin ulkona. Koulussa tyttö oli poissaoleva. Tämän huomasivat myös tytön ystävät. Tieto naapurissa asuvasta sarjakuristaja rajoitti 17-vuotiaan elämää.

Syyttäjä vaatii Penttilälle neljän vuoden vankeusrangaistusta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Penttilä on myöntänyt jättäneensä tytölle kirjeen, mutta kiistänyt syytteen.

Puolustuksen mukaan Penttilä oli kirjeellään yrittänyt lähestyä naista, joka oli ottanut Penttilään yhteyttä seuranhakusivuston ponnahdusikkunassa. Nainen oli esittäytynyt Suzyksi. Puolustuksen mukaan Penttilä oli sekoittanut tytön ponnahdusikkunan naiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.