Mainos

Sarjahuijarin uusin yritys - älä vain syötä pankkitunnuksiasi tänne

Poliisi varoittaa uudesta huijausviestistä. Tällä kertaa kyse on tekstiviestistä, joka on lähetetty Perintäpalvelut -yhtiön nimissä.

Poliisi epäilee, että uusin huijaus on saman henkilön suunnittelema kuin huijausviestit, jotka lähetettiin Itellan ja Tullin nimissä. Epäilty on etsintäkuulutettu.

Tekstiviestissä, jossa kerrotaan maksamattomasta laskusta, on linkki Perintäpalveluiden sivuille. Tosiasiassa yhtiötä ei ole olemassa.

Sivustolla pyydetään syöttämään pankkitunnukset sivulle, joka muistuttaa pankkien tunnistautumispalveluja. Jos pankkitunnukset kirjoittaa sivuille, henkilön nimellä otetaan pikaluottoja tuhansilla euroilla.

Viestin sisältö on seuraava:

"Sinulla on avoin lasku järjestelmässämme 01.03.2014 lähtien. Lain mukaan maksuhäiriömerkintä voidaan merkitä teille 19.05.2014. Lasku muodostuu muistutuslaskusta 5.00e + viivästyskulut 3.18e eli yht. 8.18 euroa on yhä maksamatta. Voit tarkastella tietojasi ja laskuja perinnän onlinepalvelusta www.laskutus-perinta.net Terveisin, Perintäpalvelu."

Pankkitunnusten lisäksi huijarit ovat kalastelleet pankin avainlukuja tekstiviesteilla ja sähköposteilla. 

Uusimman huijauksen avulla on saatu nostettua pikaluottoja ainakin 50 000 eurolla. Jos lasketaan mukaan myös Tulli- ja Itella-viestien avulla otetut pikavipit, nousee summa 230 000 euroon.

Rahaa on nostanut kymmenen henkilöä. Yli 100 000 euroa on takavarikossa. 

Poliisi kehottaa ottamaan välittömästi yhteyttä pankkiin, jos henkilö on luovuttanut pankkitunnuksiaan näille sivuille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.