Poliisi varoittaa: Älä haksahda tähän ovelaan huijaukseen – luovutetut tiedot päätyvät järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden käyttöön

Pohjanmaan poliisi varoittaa tili- ja yhteystietojen kalasteluyrityksistä. Ihmisille on poliisin mukaan lähetetty POP-pankin nimissä sähköpostia, jossa pyydetään päivittämään yhteystietoja sekä tekemään järjestelmäpäivitys annetun linkin välityksellä.

Sähköpostin jälkeen pankin nimissä on soitettu kyseiselle henkilölle, jossa on pyydetty antamaan avainkortin tunnuslukuja. POP-pankin lisäksi Säästöpankin ja S-pankin nimissä on tehty vastaavia yhteystietojen kalasteluyrityksiä.

Kyseessä on kuitenkin huijaus, ja poliisi muistuttaa, ettei mikään pankki toimi näin. Viestin linkkiä ei pidä missään nimessä avata eikä mitään henkilö-, pankki,- tai yhteystietoja  antaa.

Poliisin mukaan tiedot päätyvät järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden käyttöön. Tietojen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa vakaviin taloudellisiin vahinkoihin, sillä kalastelijat joko käyttävät niitä itse tai käyvät niillä kauppaa, myymällä tiedot eteenpäin rikollisiin tarkoituksiin.

Erilaiset huijaukset ovat kasvaneet. Katso aiheesta video alta! (Artikkeli jatkuu videon alla.)

2:20

Poliisi pyytää, että omaiset huolehtivat myös omista ikääntyneistä läheisistään niin, ettei kukaan erehtyisi lähettämään mitään tietoja. Myös pankin kanssa kannattaa varmistaa, että tilillä on esto ulkomaille tapahtuvien siirtojen osalta, mikäli siirroille ei ole muutoin tarvetta.

Huijauksen voi tunnistaa sähköpostiosoitteen loppuosassa olevasta @cepadnigeria.org-osoitteesta sekä hiukan ontuvasta kielestä ja kirjoitusasusta.

Poliisista korostetaan, että pankki tai poliisi ei kysy pankin käyttäjätunnuksia, salasanoja tai avainlukutunnuksia koskaan puhelimitse.

Pohjanmaan poliisille on tehty marraskuun aikana useita ilmoituksia, joissa huomattaviakin määriä rahaa on päätynyt rikollisten haltuun kyseisellä tekotavalla.

Lähde: Pohjanmaan poliisilaitos

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja