Mainos

Sarah Palin puolustautuu yllytyssyytöksiä vastaan

Yhdysvaltain Tea Party -liikkeen johtotähti Sarah Palin on ensi kertaa vastannut syytöksiin, joiden mukaan hänen kielenkäytöllään olisi ollut osuutta Arizonan verilöylyyn.

- Välittömästi tragedian jälkeen toimittajien ja viisastelijoiden ei pitäisi olla iskemässä verisiä leimoja, jotka vain edistävät sitä vihaa ja väkivaltaa, jonka he tuomitsevat, painotti Palin Facebook-sivullaan keskiviikkona julkaisemassa videossa.

Palinin ja joidenkin teekutsuliikkeen edustajien kampanjointitavat on tuomittu Arizonan tapahtumien jälkeen vihaa ja väkivaltaa ruokkivina.

Palinin verkkosivuilla oli aiemmin kartta, jossa haavoittuneen kongressiedustajan Gabrielle Giffordsin vaalipiiri oli merkitty kiväärin tähtäimellä. Palin oli merkinnyt 20 aluetta esimerkkeinä vaalipiireistä, joissa demokraatit olivat äänestäneet Obaman terveydenhuoltouudistuksen puolesta.

Palinilla on ollut tapana viljellä ampumiseen ja tähtäämiseen liittyviä kielikuvia puheissaan. Hän on muun muassa kehottanut "lataamaan uudelleen eikä perääntymään" terveydenhuoltouudistuksen käsittelyn aikana.

(MTV3 - STT)

Sarah PalinFacebookissa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.