Sarah käytti samaa mekkoa sadan päivän ajan – raportoi kokeilustaan somessa: "Oli niin helppoa pukea ylleen sama vaate joka aamu"

Muotibloggari Jenni Rotonen: Second hand -shoppailu on aarteenetsintää 8:39
Miten tehdään parhaat kirppislöydöt? Viiden jälkeen ohjelman haastattelussa muotibloggari Jenni Rotonen.

Samaa mekkoa 100 päivän ajan pitänyt yhdysvaltalaisnainen aloitti jo uuden haasteen.

Bostonilainen kolmen lapsen äiti Sarah Robbins-Cole käytti samaa mekkoa sata päivää, kertoo The Mirror. Sarah raportoi kokeilustaan This Dress Again -nimeä kantavalla Instagram-tilillään.

16. syyskuuta 2020 Sarah osallistui Wool&-vaatebrändin haasteeseen, jossa pitäisi pitää samaa mekkoa sata päivää. Tempauksessa pyrittiin elämään ilman pikamuotia ja toimimaan planeetan hyväksi.

– Törmäsin haasteeseen ensi kerran sosiaalisessa mediassa ja ajattelin, että miksikäs ei, hän kertoo.

Sarah yhdisteli mekkoa eri asusteiden kanssa

52-vuotias Sarah yhdisteli mustaa, merinovillasta tehtyä pitkähihaista, polvipituista mekkoa eri vaatteiden ja asusteiden kanssa. Pappina työskentelevä nainen on pitänyt sitä monissa eri tilanteissa, muun muassa töissä, kävelyllä ja ihan vain istuskellessaan sohvalla tekemättä mitään.

Sarah käytti mekkoa toisinaan farkkujenkin kanssa. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Haasteeseen osallistuvat saivat pestä mekon ja antaa sen kuivaa yön yli. Kun he aamulla heräsivät, mekko tuli jälleen laittaa päälle. Kaikki haasteessa onnistuneet saivat etusetelin uutta Wool&-brändin mekkoa varten.

Haaste vaikutti omaan ajatusmaailmaan

Sarah kertoo, että haaste muutti hänen käsitystään omasta ulkonäöstään ja pukeutumisestaan. Hänellä oli usein ollut sellainen tunne, että kaikki tuijottivat häntä, vaikka hän tajusi, että luultavasti todellisuudessa näin ei ollut asian laita. 

– Se, että pidin samaa mekkoa niin kauan, auttoi minua välttymään tuolta tunteelta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Halusi muistuttaa oppilaita somen toimintalogiikasta

Sarah kertoo, että ainoa oikeasti vaikea osa haastetta oli se, että hänen piti julkaista joka päivä kuva itsestään somessa. Eräässä oppilaitoksessa pappina työskentelevä Sarah kertoi opiskelijoilleen, että hän osallistuisi haasteeseen, koska muuten nämä saattaisivat pitää outona sitä, että hänellä oli yllään aina sama mekko.

Lisäksi Sarah halusi muistuttaa opiskelijoitaan siitä, että hänen somessa julkaisemansa materiaali ei kuvastanut hänen oikeaa elämäänsä ja ettei hän aina olisi niin siististi pukeutunut ja huoliteltu.

– Minusta oli tärkeää, että he tajusivat sen.

Eräs Sarahin oppilaista oli kerran kertonut hänelle, että luennon jälkeen hänellä oli ollut hyvä fiilis, mutta katsottuaan puhelimesta jonkun toisen täydelliseltä vaikuttavaa elämää oli hän alkanut kokea olonsa masentuneeksi saman tien.

– Kun osallistuin tähän haasteeseen, sain vähän käsitystä siitä, miten uskomattoman kovia paineita sosiaalinen media aiheuttaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Haaste pisti miettimään monia asioita

Sarah oli yllättynyt siitä, miten moni täysin tuntematon ihminen alkoi seurata häntä Instagramissa. Joka tapauksessa kokemus oli erittäin silmiä avaava ja arvokas.

– Mekko tuntui mukavalta päällä, se oli helppo pukea ja oli täysin tavallinen.

Sarahista oli kivaa pukea mekon kanssa erilaisia asusteita. Farkkuja hän tosin kaipasi ja pitkät hihat tuntuivat hieman kuumilta lämpimämmällä ilmalla, mutta muuten hän ei ikävöinyt mitään normaalisti käyttämiään vaatteita.

– Oli niin helppoa pukea ylleen sama vaate joka aamu.

Sarah havahtui ajattelemaan sitä, miten paljon luonnonvaroja hänen vaatteidensa valmistaminen oli kuluttanut. Hän alkoi ajatella myös sitä, että ei kuluttaja välttämättä tiedä, onko hänen ostamansa vaatteet valmistettu eettisiä periaatteita noudattaen vai ei.

Haasteen tärkein oppi oli Sarahin mielestä se, että hän havahtui miettimään, mitkä asiat elämässä oikeastaan ovat tärkeitä.

Katso videolta, miten Janina Fry saa tuunattua pikkumustan kolmella eri tavalla. Artikkeli jatkuu videon alla:

Aloitti jo uuden haasteen

Sarah innostui kokeilusta niin paljon, että asetti tälle vuodelle uuden tavoitteen: hän ei aio ostaa yhtäkään uutta vaatetta tai asustetta 1. tammikuuta 2021 ja 1. tammikuuta 2022 välisenä aikana.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tajusin, että tässä iässä minulla on vaatteet kaikkiin tarvittaviin tilanteisiin. Jos tarvitsen juhlamekon, kaivan esiin sen, joka on ollut vaatekaapissani vuodesta 1992 lähtien!

– Minulla on suunnitelmissani tyhjentää vaatekaappini turhista vaatteista, mutta odotan ensin ja katson, mitä vaatteita tulen käyttämään tänä vuonna.

Lähde: The Mirror

Lue myös:

    Uusimmat