Sarah Ferguson kertoo mielipiteensä niistä, jotka haluavat jättää taakseen kuninkaallisen elämän: "Et voi saada kaikkea"

Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta 13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta puhuttaa – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Sarah Fergusonin mukaan kuninkaallisessa perheessä ei voi olla vain puoliksi mukana.

Yorkin herttuatar Sarah Ferguson, 63, eli Fergie avaa jälleen sanaisen arkkunsa brittihovin kuninkaallisesta perheestä. Prinssi Andrew'n entinen puoliso kertoi Independentin haastattelussa olevansa muun muassa sitä mieltä, että kuninkaallisessa perheessä ei voisi olla "vain puolittain mukana".

– No, et voi saada kaikkea. Et voi istua aidalla ja pitää yhtä aikaa toista jalkaa sisällä ja toista ulkona. Olet joko mukana tai et ole. Mutta sitten on turha itkeä sitä, ettet saa kutsuja häihin. Päätit lähteä, joten mene nyt ja elä sitä – ja olet sitä. 

Fergie ja Andrew, joka on edesmenneen kuningatar Elisabetin toiseksi nuorin lapsi, erosivat vuonna 1992 ja heidän avioerostaan tuli virallinen 1996. Eron myötä Fergie menetti hänen kuninkaallinen korkeutensa -tittelinsä, mutta piti Yorkin herttuattaren arvonimen. 

Puheissaan Fergie ei viitannut suoraan prinssi Harryyn ja herttuatar Meghaniin vaikka kommentit resonoivatkin pariskunnan viime vuosien aikaiseen elämään ja toimintaan. Häneltä kysyttiin haastattelussa erikseen, pystyykö hän samaistumaan pariskunnan kokemiin hankaluuksiin median ja toimittajien kanssa.

– Nain kuninkaalliseen perheeseen vuonna 1986, ja se oli valtava kunnia, mutta siihen liittyi myös julkisuuden paineita. Kamppailin asian kanssa toisinaan, ja luulen, että sosiaalinen media tekee siitä entistä vaikeampaa nykyään. 

– En usko kenenkään tuomitsemiseen, ja pyytäisin hieman enemmän ystävällisyyttä. 

Maaliskuussa Fergie totesi, ettei hänellä itsellään olisi varaa tuomita Harrya ja Meghania päätöksistään ja teoistaan. 

– En ole siinä asemassa, että voisin tuomita toisten valintoja. Minun tekemisiäni on aina arvosteltu, joten itse en arvostele ketään, Fergie totesi tuolloin.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. He käyttävät yhä Sussexin herttuan ja herttuattaren titteleitä. Alunperin vetäytymisensä aikaan he antoivat ymmärtää olleensa halukkaita työskentelemään "osittain" kuninkaallisina. Tämä ei kuitenkaan ollut  soveliaaksi katsottu vaihtoehto

Lue myös:

    Uusimmat