Fergie avautui ranskalaislehdelle: väittää olevansa "hovin historian vainotuin kuninkaallinen"

Sarah Ferguson väittää olevansa brittihovin huonoiten kohdeltu nainen koko kuninkaallisen perheen historiassa.

Sarah "Fergie" Ferguson oli näkyvä osa Britannian kuninkaallista perhettä avioiduttuaan kuningatar Elisabetin toiseksi vanhimman pojan, prinssi Andrewn kanssa vuonna 1986.

Avioliitto kesti kuitenkin vain kymmenen vuotta ja pari erosi vuonna 1996. 

Ferguson on nyt avautunut kuninkaalliselta perheeltä saamastaan kohtelusta ranskalaiselle Madame Figaro -lehdelle. Naisen mukaan hänet suljettiin perheen ulkopuolelle, jonka lisäksi hän kärsi vuosien mittaisen "media-helvetin" lehdistön hampaissa.

Karkotus kuninkaallisesta perheestä

Ranskalaislehden artikkelissa viitataan yhteen paljonkin mediajulkisuutta saaneeseen tapahtumaan. Brittiläinen tabloidilehti Daily Mail julkaisi vuonna 1992 yläosattomia kuvia Fergusonista, joissa hänen taloudellinen neuvonantajansa John Bryan nakersi Fergusonin varpaita.

Fergusonin mukaan näiden kohua aiheuttaneiden kuvien seuraukset olivat hirveät: nainen käytönnössä karkotettiin kuninkaallisesta perheestä.

Varsinkin edesmennyt prinssi Philip oli hyvin vastahakoinen näkemään Fergusonia enää ikinä tapahtuman jälkeen. Philip jopa neuvoi sitä vastaan, että Ferguson olisi kutsuttu prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häihin vuonna 2018, minne kutsu kuitenkin lopulta kävi.

– Veressäni on sitkeyttä. Olen ehkä ollut vainotuin nainen kuninkaallisen perheen historiassa, mutta olen edelleen täällä. Olen aina uskonut, että kaikki on mahdollista, Ferguson kertoo haastattelussa.

Ferguson nähtiin katastrofina

Kuninkaallisiin asioihin erikoistunut kommentoija Richard Fitzwilliams kommetoi Insider-julkaisulle Fergusonin uusimpia väitteitä. Fitzwilliamsin mukaan Ferguson nähtiin kävelevänä katastrofina, tämän ollessa vielä osa kuninkaallista perhettä.

– Haastattelut, joita hän antaa, kuten tämä tässä, joissa hän väittää olleensa vainottu osoittavat, että hän on oppinut hyvin vähän, Fitzwilliams toteaa.

Ferguson on aikaisemmin kertonut samaistuvansa myös herttuatar Meghanin kokemaan mediamyllytykseen ja kokevansa suurta myötätuntoa sitä tuskaa kohtaan, mitä Meghan ja Harry käyvät läpi.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja