Sao Paolossa puoli miljoonaa ihmistä kolmatta päivää ilman sähköä

Puoli miljoonaa Sao Paulon asukasta oli maanantaina edelleen ilman sähköä kolme päivää sen jälkeen, kun myrsky kaatoi sähkökaapelit ja jätti suuren osan Brasilian suurimmasta kaupungista pimeään.

Myrsky katkaisi oksia ja kaatoi satoja puita, jotka kaatuivat ilmajohtojen päälle monilla kaupungin kaduilla. Tämä katkaisi aluksi sähköt 2,1 miljoonalta asiakkaalta Sao Paulon suurkaupungissa, kertoi energianjakeluyhtiö ENEL.

– Myrsky oli kauhea. Minulla ei ollut perjantaina sähköä, kännykkää eikä polttoainetta, sanoi kirvesmies Denilson Laurindo uutistoimisto Reutersille. 

Laurindo moitti kaupunkia siitä, ettei se ollut karsinut puita kaduilla. Hänen mukaansa ENEL lupasi palauttaa sähköt tiistaihin mennessä.

Sähköinsinööri Thiago Gonzalez joutui vuokraamaan huoneen läheiseltä asuinalueelta, jotta hän ja hänen vaimonsa saisivat kuuman suihkun ja voisivat nukkua ilmastoinnin avulla.

– Näin puun kaatuvan ja osuvan muuntajan pylvääseen. Siitä kuului räjähdys, jonka jälkeen valot sammuivat, hän sanoi. 

Gonzalez valitti, että pariskunta oli menettänyt ruokaa sähkökatkon aikana.

Koulutunnit peruttiin maanantaina pahiten kärsineissä kaupunginosissa, kuten Morumbissa, jossa Gonzalez asuu.

ENEL kertoi palauttaneensa palvelunsa 76 prosentille asiakkaistaan, mutta 500 000 asiakasta oli edelleen ilman sähköä maanantaina.

Yhtiö, joka on Brasilian toiseksi suurin energianjakelija ja jonka omistaa italialainen energiakonserni ENEL, kertoi, että Sao Pauloon perjantaina iskeneet myrskytuulet olivat voimakkaimmat vuosiin. Ne aiheuttivat vakavia vahinkoja sähköverkolle kaatuvien puiden ja oksien vuoksi.

Brasilian oikeusministeri Flavio Dino on kertonut hallituksen pyytävän yhtiöltä selitystä sähkökatkosta.

Lue myös:

    Uusimmat