Mainos

Santer tyytyväinen Viron uudistuspolitiikkaan

EU:n komission puheenjohtaja Jacques Santer kiitteli tänään Viron poliittisia ja talousuudistuksia. Tallinnassa puhunut Santer sanoi myös, ettei komission päätös jäsenyysneuvottelujen aloittamisesta Viron kanssa tarkoita kiilan ajamista Baltian maiden rintamaan.

Santerin mukaan yksikään jäsenmaa ei ole arvostellut komission päätöstä aloittaa jäsenyysneuvottelut Viron kanssa. Liettua ja Latvia ovat olleet pettyneitä päätökseen, ja virolaiset ovat pelänneet, että heidätkin sysätään neuvottelujen ulkopuolelle. Santer painotti, ettei kysymys ole siitä, pääsevätkö Liettua ja Latvia mukaan neuvottelemaan EU:n jäsenyydestä. Kyse on vain siitä, milloin neuvottelut aloitetaan.

Komissio ei halua syrjiä Liettuaa ja Latviaa valitsemalla Viron ensimmäisenä mukaan neuvotteluihin, Santer sanoi. Komissio tutkii jäseneksi haluavien maiden tilanteen joka vuosi.

Viron presidentin Lennart Meren mukaan Santer painotti hänelle, etteivät erot Baltian maiden välillä ole suuria. Viro erottuu joukosta, koska sen uudistusprosessi on ollut muita nopeampi ja vakaampi.

Santer ei halunnut ennustella, tuleeko Virosta EU:n jäsen vuonna 2002 vai 2004. Neuvotteluvauhti riippuu siitä, miten nopeasti Viron uudistukset etenevät. Santerin mukaan Viron tulee nopeuttaa ei-virolaisen väestön integroimista yhteiskuntaan sekä vahvistaa uudistuksia taloudessa, hallinnossa ja oikeuslaitoksessa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.