Sosiaali- ja terveysministeri Pekonen kommentoi opposition rajuja maskisyytöksiä MTV Uutisille – "Ei tähän liittynyt mitään poliittista ohjausta"

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) torjuu epäilyt siitä, että keväällä ministeriössä tehtyyn maskiselvitykseen olisi liittynyt poliittista ohjausta.

Oppositio on kritisoinut hallituksen toimintaa maskien suhteen ja syyttänyt hallitusta jopa valehtelusta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) antoi eilen eduskunnassa ymmärtää, ettei maskisuositusta olisi voitu antaa, sillä maskeja ei ollut tarpeeksi. 

– Jos katsomme kevättä, mitä olisi käynyt, jos olisimme antaneet laajan maskisuosituksen ilman, että maskeja on saatavilla? Marin sanoi.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) katsoi toukokuisessa selvityksessään, että kasvomaskien käytöstä saatava hyöty on epidemian leviämisen ehkäisemisessä on vähäinen tai olematon.

Oppositiosta on syytetty ministerien jopa valehdelleen, kun maskisuosituksen antamatta jättämistä perusteltiin keväällä ministeriön selvityksellä, ei maskipulalla.

– Opposition kritiikki ilmeisesti liittyi tähän keväiseen tilanteesen. Keväinen tilanne tosiaan oli se, että silloin asiantuntijaselvitysten mukaan näitä maskeja ei suositeltu, Pekonen kommentoi opposition puheita. 

– Teimme sosiaali- ja terveysministeriössä oman selvityksen näistä maskeista, ja kun tietoa saatiin lisää, silloin myöskin ministeriössä tehtiin maskeista uusi päätös, Pekonen sanoo.

"Ei tähän liittynyt mitään poliittista ohjausta"

Viranomaiset ovat sittemmin katsoneet, että maskeista on sittenkin hyötyä, ja virallinen maskisuositus annettiin elokuussa.

Epäilykset siitä, että sosiaali- ja terveysministeriön maskiselvitys olisi ollut poliittisesti ohjattu, Pekonen torjuu.

– Ei tähän liittynyt mitään poliittista ohjausta. Kyllä se on tehty ihan siellä asiantuntijoiden toimesta, Pekonen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja