Sanna Marin avautui NRK:lle bilevideoistaan: "Näytin liian nuorelta ja liian seksikkäältä – jotkut eivät pitäneet siitä"

Sanna Marin avautuu yhdestä suurimmista peloistaan 0:48
Katso video! Sanna Marin kertoi Maria Veitolalle peloistaan vuonna 2022!

Entinen pääministeri Sanna Marin antoi Norjan yleisradiolle laajan haastattelun, jossa pohtii muun muassa toissakesäistä bilekohua.

Suomen entinen pääministeri Sanna Marin kertoo Norjan yleisradio NRK:n haastattelussa mitä mieltä hän on muun muassa toissakesäisestä bilekohusta ja julkisuuteen vuotaneesta tanssivideosta.

Kesällä 2022 julkisuuteen levisi videoita, jossa silloin pääministerinä työskennellyt Marin juhli ja tanssi villisti ystäviensä kanssa. Videoista nousi suuri kohu meillä ja maailmalla. Samalla, kun pääministeriä kyseenalaistettiin, niin Marinin kannattajat osoittivat tukeaan julkaisemalla omia tanssivideoitaan sosiaaliseen mediaan.

Haastattelussa Marin avaa tuntojaan ja pohtii syitä silloiselle kohulle. Marin piti typeränä, että videot vuosivat julkisuuteen. Hän kertoo, että tuntuu pahalta, kun yksityiselämästä ja intiimiydestä tulee osa julkisuutta, vaikkei videoiden sisällöllä ollut hänen mukaan mitään tekemistä hänen uransa ja politiikkansa kanssa.

– Silti oli niitä, jotka arvostelivat ja olivat sitä mieltä, että tällaisia videoita ei pääministeriltä pitäisi olla olemassa. Minä rakastan tanssia ja laulaa ystävieni kanssa, enkä näe siinä mitään väärää, Marin jatkaa.

Marinin mukaan sellaisen ei pitäisi vaikuttaa näkemyksiin politiikasta ja hän kertoo toivovansa, että poliitikot voisivat olla omia itsejään. 

Haastattelussa kysytään Marinilta, että olisivatko videot saaneet yhtä paljon huomiota, jos hän olisi miespoliitikko.

– Kyse oli siitä miltä näytin. Näytin liian nuorelta ja liian seksikkäältä. Jotkut eivät pitäneet siitä, Marin sanoo.

Marinin mukaan kohu paljasti, miten yhteiskunta suhtautuu naisiin ja miten erilaiset moraalivaatimukset naisia kohtaan on. Laajassa haastattelussa Marin tunnustautuu feministiksi ja kertoo, että hänen tavoitteenaan on varmistaa, että naisia kuullaan. 

– On erittäin tärkeää, että naisia on yritysten johtotehtävissä ja politiikassa. Maailmanlaajuisesti naisia on vähän pöydissä, joissa tehdään päätöksiä. Meidän on edistettävä tätä, jos haluamme tasa-arvoisen maailman, Marin sanoo.

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat