Nämä asiat Sanna Marinin esiintymisessä Maria Veitolan ohjelmassa pistivät MTV Uutisten raadin silmään: "Aika uhmakkaasti puhuu tässä tästä biletyksestään"

MTV Uutisten raati arvioi: mitä Sanna Marin jätti sanomatta Vuoroin vieraissa -ohjelmassa? 1:29
MTV Uutisten raati arvioi: mitä Sanna Marin jätti sanomatta Vuoroin vieraissa -ohjelmassa?

MTV Uutisten raati perkasi Sanna Marinin esiintymisen Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelmassa. 

Pääministeri Sanna Marin nähdään Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelman ensimmäisessä jaksossa, jossa hän vierailee juontaja Maria Veitolan kotona Helsingin Punavuoressa. Jaksossa kaksikko keskustelee esimerkiksi pääministerin työn paineista, sosiaalisen median käytöstä, juhlimisesta, sekä rakkaudesta. 

MTV Uutisten viihdetoimittaja Katja Lintunen sekä yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki perkasivat jakson keskeisimmät teemat MTV Uutiset Livessä

Erityisesti Marinin juhliminen on ollut kuluvan vuoden aikana tapetilla, varsinkin elokuussa, kun railakkaita bilevideoita, joissa myös Marin esiintyy, alkoi levitä sosiaalisessa mediassa. Kyseinen Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -jakso kuvattiin ennen kyseisen kohun syttymistä, mutta siinä Marin ja Veitola kuitenkin keskustelivat siitä, miten pääministeri kokee esimerkiksi hänen juhlimistaan koskevan uutisoinnin. Jaksossa Marin korosti, että hän juhlisi ainoastaan muutamia kertoja vuodessa, sillä hänellä ei olisi siihen työnsä puolesta edes aikaa. 

Lehtimäki arvioi, että elokuinen kohu ja aiheeseen liittynyt pyöritys oli "aikamoinen" kun se ryöpsähti ilmoille kesän lopulla. Silloin hänen mukaansa tapetilla olivat muun muassa puheet pääministerin harkintakyvystä sekä siitä, mikä on pääministerin tehtävälle sekä instituutiolle sopivaa. 

–  Hänhän aika uhmakkaasti puhuu tässä tästä biletyksestään ja ajattelee, että tässä suurin piirtein koko kansakunta ihan nitkahtaa nyrjälleen siitä, että me pohdimme hänen juhlimistaan. Se on ehkä vähän sellaista oman navan ympärillä pyörimistä. Kyllä suomalaisten elämä on jatkunut aika normaalina, kyllä me kestimme tämän juhlakohun, Lehtimäki totesi.

Alla olevalla videolla Sanna Marin kertoo, miten itse kokee juhlimistaan koskevan uutisoinnin.

Sanna Marinin juhliminen on kohauttanut – näin pääministeri ajattelee asiasta itse 1:08

Lehtimäen mukaan Marin sai tapauksen myötä myös paljon myönteistä julkisuutta kansainvälisestikin. Kohussa ei myöskään hänen mukaansa ollut kyse siitä, etteikö pääministeri saisi juhlia, tanssia tai tavata ystäviään. 

– Se on ihan höpöpuhetta. Lähinnä kysymys oli se, että oliko hän toimintakykyinen, millaisessa porukassa hän liikkuu ja miksi hän oli ehkä vähän naiivi lähipiirinsä suhteen, että sitten nämä myöhemmin julki tulleet videot sitten aiheuttivat tämän kohun. Se oli osittain myös itse aiheutettua, Lehtimäki arvioi.  

Puhuttavaksi teemaksi niin ikään on noussut Marinin julkisuus. Hänellä on Instagram-tilillään lähes miljoona seuraajaa ja hän on myös kansainvälisesti erittäin tunnettu ja seurattu henkilö. Veitolalle Marin kertoi jaksossa päivittävänsä Instagram-tiliään vain ja ainoastaan itse, eikä hänellä olisi sometiimiä tai stylistia, kenen kanssa hän sisältöjään suunnittelisi. 

– Kyllä kai siihen on uskottava, mikäli pääministeri, tai Sanna, sanoo näin, että hän hoitaa itse Insta-tiliään. Se varmaan vie häneltä myös aika paljon työaikaa, mutta on myös tuottanut tulosta. Hän on kansainvälinen politiikan supertähti tällä hetkellä, sitä ei voi kiistää, Lehtimäki kommentoi. 

– Mutta luulen myös, että hänellä on nykyään ystäviä, ketkä ovat sosiaalisen median vaikuttajia. Varmasti hän pyytää sieltä apua tai neuvoja, että miten kannattaa tehdä, miten saa ehkä nuoremmat ihmiset kiinnostumaan, Lintunen pohti. 

Pääministerin julkisuuskuvasta puhuminen herätti keskustelussa monenlaisia tunteita. Lehtimäki esitti myös kritiikkiä pääministerin toimintaa kohtaan. 

– Minä vähän sitten närkästyneenä ja tällaisena vanhana kurppana ja perinteisenä politiikan toimittajana sanon, että tällä hetkellä suomalaisten politiikan toimittajien on äärimmäisen vaikeaa saada Marinia puhumaan asiakysymyksistä, Lehtimäki summasi. 

Katso yllä olevalta videolta, kun MTV Uutisten raati arvioi, mitä olennaista Sanna Marin heidän mielestään jätti kertomatta Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -jaksossa. 

Alla olevalta videolta näet keskustelun kokonaisuudessaan. 

Sanna Marin juhlimisestaan:"Ehkä tämä kansakunta selviää siitä"– tällainen pääministeri Maria Veitolan uutuusohjelmassa nähdään 13:56

Lue myös:

    Uusimmat