Kansainvälisen median johtajat ymmärtävät Marinin juhlintaa: "Pääministeriys ja nauttiminen voidaan sovittaa yhteen – Euroopan elegantein johtaja"

2:00

Pääministeri Sanna Marinin (sd) tanssivideot on noteerattu laajasti myös kansainvälisessä mediassa. MTV Uutisten haastattelemien median edustajien mielestä kohu ei vahingoita pääministerin mainetta maailmalla.

Sanna Marinin videoille tallentunut juhlahumu ei ole jäänyt huomaamatta Suomen rajojen ulkopuolella. Videoita on jaettu medioissa eri puolilla maailmaa.

Ruotsalaisen Expressenin mukaan kohu ei vaikuta negatiivisesti pääministerin maineeseen. 

– Mielestäni Marinilla on täällä paljon uskottavuutta enkä usko, että tämä juhlissa tanssiminen vaikuttaa siihen lainkaan, Expressenin kulttuuriosaston päällikkö Karin Olsson toteaa MTV:lle.

– Sanna Marin on merkittävä poliittinen hahmo Ruotsissa. Hän on ollut tietynlainen turvasatama Nato-prosessimme ajan, Olsson kuvailee.

Olsson ei pidä vakavana sitä, että Marin ei tuntenut koko juhlaseuruetta.

– Se saattoi olla virhe, mutta oliko se iso virhe? Ei minusta.

”Pääministerinne on Euroopan elegantein johtaja” 

Saksalaisen Die Welt -sanomalehden päätoimittaja Ulf Poschardt kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan, että Marinin kritisointi on hänen mielestään hölmöä.

– Olin iloinen nähdessäni, että pääministerinä oleminen ja nauttiminen voidaan sovittaa yhteen. Mielestäni pääministerinne on Euroopan elegantein johtaja.

Poschardtin mukaan Suomi kiinnostaa Saksassa yhä enemmän. Entä miten videot vaikuttavat Marinin maineeseen saksalaisten mielissä?

– Sanoisin, että ehdottomasti positiivisesti. Hän kiinnostaa ihmisiä. Kiinnostus alkoi lisääntyä jo ennen kuvia. Se alkoi Ukrainan sodan myötä, ja sen johtajuuden, jota hän osoitti sodan alettua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja