Sanna Kiiski uskoo sairastaneensa koronan – epäily johti erikoisjärjestelyihin kotona infektioherkän lapsen takia: "En varmaan viikkoon edes nähnyt häntä"

7:47
Tinderistä kirjan kirjoittanut Sanna Kiiski paljastaa, löytyikö rakkaus deittisovelluksesta

Sanna Kiiski epäilee vahvasti sairastaneensa koronan maaliskuun puolivälissä.

Huomenta Suomi -ohjelman entinen juontaja, radiojuontaja sekä Tinder-päiväkirja -teoksen kirjoittanut Sanna Kiiski sairastui maaliskuun puolivälissä, poikkeusaikojen ollessa aluillaan Suomessa. Kiisken oireet vaikuttivat olevan kuin oppikirjamainen esimerkki koronatartunnasta: kuumetta, hengenahdistusta, niin kovaa lihassärkyä, että käveleminenkin oli vaikeaa, sekä valtava päänsärky. 

Tuohon aikaan Kiiski ei kuitenkaan päässyt koronatestiin, vaikka olisi halunnut, sillä testejä tehtiin varsin korkealla kynnyksellä. Vaikka kuume laski ensimmäisen viikon jälkeen, rasitus tuntui keuhkoissa pitkään. 

Kiiskellä on kolme lasta entisen aviomiehensä kannsa, joista yhden osalta jouduttiin tekemään naisen sairastuessa erikoisjärjestelyjä perheen kotiin. 

– Yksi meidän lapsista on infektioherkkä, niin eristimme hänet tuonne alakertaan. En varmaan viikkoon edes nähnyt häntä, koska koitimme pitää hänet erillään. Mutta joo, se oli sitä alkua, niin ei päässyt testiin. Jonotin siellä koronapuhelimessa monena päivänä, mutta ei. 

Kiiski yrittää päästä vasta-ainetestiin selvittämään, oliko hänellä todella koronavirustartuna. Hän itse on vakuuttunut siitä, että kyseessä oli juuri koronavirus. 

– Epäilen vahvasti, että se oli se. 

Kevät on ollut Kiiskelle muutenkin tapaturmarikas, sillä nainen on ollut kahdesti tämän vuoden puolella sairaalassa: ensin aivotärähdyksen, sitten sähköiskun takia. 

– Pesin ikkunoita, tipuin jakkaralta ja löin pääni talon seinään ja taju meni. Olin vuorokauden sairaalassa. Sitten kuukausi sitten siivosin ja ihmettelin, kun lamppu ei toimi. Töpseli oli hajonnut. Sain sähköiskun, meni taas taju ja sähköt koko kämpästä. 

Kiiski voi nyt hyvin, mutta on kummankin tapaturman puolesta edelleen tarkkailulla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja