Mikko Leppilampi puuhaa jättihanketta Helsingin keskustaan: "Olen varautunut siihen, että tietynlainen elämäntyö tämä tulee olemaan"

Päivän nimi: Koko kansan suosikkijuontaja Mikko Leppilampi 7:55
Mikko Leppilampi on juontanut lukuisia suomalaisten suosikkiohjelmia jo vuosia

Mikko Leppilampi on suunnitellut Suvilahti Event Hub -työryhmän kanssa ehdotuksen Helsingin kaupungille, joka saattaa muuttaa suositun tapahtuma-alueen monipuoliseksi toimintakeskittymäksi. 

Helsingissä sijaitseva Suvilahden alue tunnetaan erityisesti kesäfestivaaleistaan jossa järjestetään vuosittain muun muassa suuret massatapahtumat Flow- sekä Tuska-musiikkifestivaalit sekä vuodesta 2019 lähtien Weekend-festivaali. Helsingin kaupunki haluaa nyt kehittää  Suvilahtea ympärivuotiseksi sekä monimuotoiseksi tapahtuma- ja kulttuurialueeksi. Syksyllä 2017 Helsingin pormestari Jan Vapaavuori pyysi tähän tavoitteeseen liittyen avoimesti ideoita alueen kehittämiseen. 

Useita ideoita arvioituaan Helsingin kaupunki jatkoi keskustelua kahden ehdotuksen tehneen ryhmän kanssa ja järjesti vuoden 2019 lopulla kohdennetun kilpailun ehdotusten arvioinniksi. Kilpailun voittajaksi Helsingin kaupunki valitsi Suvilahti Event Hub -työryhmän esityksen, jonka takana ovat juontaja-näyttelijä Mikko Leppilampi, tapahtuma-ala-ammattilainen Jyrki Hytti, televisioalan ammatilainen Aarni Kuorikoski sekä arkkitehtitoimisto Soini & Horto ja kiinteistöalan asiantuntijayritys Realidea. 

Suvilahti Event Hubin suunnitelman mukaan alueelle rakennettaisiin nykyisten, suurelle yleisölle kesäkauteen painottuvien toimintojen lisäksi ympärivuotisen, monipuolisen toiminnan mahdollisuuksia kasvattavia tiloja palvelemaan festivaaleja ja konsertteja sekä erilaisia tapahtumia yritystapahtumista ja konferensseista suuriin televisio-, peli-  ja elokuva-alan tuotantoihin. 

Hankkeen alullepanijana sekä "kokoonjuoksijana" on vahvasti toiminut Mikko Leppilampi. Mies kertoo MTV Uutisille, että projektia on tosiasiassa kehitelty hiljalleen jo seitsemän vuoden ajan, jolloin projektia on yritetty saada käyntiin eri tavoin. Ajatus hankkeelle tuli Leppilammen mukaan nimenomaan tarpeesta uusille ja monikäyttöisille tiloille, jonka hän on alalla pitkään työskennelleenä huomannut jo kauan sitten. 

– Sellainen paikka, mikä ei ole sidoksissa mihinkään tiettyyn lajiin, vaan se nimenomaan palvelee monipuolisesti ja ketterästi kaikkia mahdollisia osa-alueita. Ja pystytään myös keskittämään jollekin alueelle se tietty identiteetti.

Leppilammen mukaan Helsingin kaupunki on nähnyt Suvilahden alueen potentiaalin sekä sen, että erilaiset tapahtumat keskittyvät entistä enemmän juuri tuolle alueelle. Tapahtumatuotannon lisäksi Leppilammen mukaan tällä hetkellä on huutava tarve esimerkiksi uusille televisiotuotannon tiloille tuotantojen kasvaessa koko ajan, sillä viihteellinen sisältö on alinomaan kysytympää. Leppilampi kertoo kuulleensa itse aktiivista keskustelua aiheesta jo yli kymmenen vuoden ajan.

Leppilampi tuntee olevansa projektissa omalla maaperällään sen puolesta, että hänellä on monipuoliset verkostot sekä laaja-alainen ymmärrys tapahtuma-alasta sekä sen ja kulttuurin tekemisestä. 

– Tiloja tarvitaan kipeästi ja ala ei pääse kehittymään, jos niitä ei ole. 

– Lähdinkin juoksemaan kokoon sitä porukkaa siten, että me saadaan koluttua mahdollisimman tehokkaasti kaikki nurkat edustajien puolesta, että osaamista löytyy joka puolelta. 

Lopullinen päätös hankkeen toteutumisesta tulee Leppilammen mukaan vasta sitten, kun kaupunkiympäristölautakunta on ehdottanut sitä kaupunginhallituksen elinkeinojaostolle, joka tekee asiasta lopullisen päätöksen. Leppilampi kertoo olevansa asiasta tällä hetkellä "positiivisen jännittynyt" mutta kunnioittavansa päätöksenteon prosessia sekä aikaa, jonka se tulee viemään. 

Hankkeen lopputuloksen on Leppilammen mukaan oltava houkutteleva niin alueella tulevaisuudessa operoiville toimijoille, kuin ennen kaikkea helsinkiläisillekin. Kaikkien ääntä halutaan kuulla sekä prosessin vaiheet pidetään mahdollisimman avoimina. Hanke rahoitetaan Leppilammen mukaan yksityisesti. 

Koronapandemian takia kaikki Leppilammen omat esiintymistyöt ovat tällä hetkellä jäissä. Toisaalta muiden töiden seisahtuminen on tarjonnut Leppilammelle mahdollisuuden keskittää huomionsa täysin Suvilahden projektiin. Leppilampi kertoo koronapandemia-ajan tuoneen hänen elämäänsä osaltaan kaivattua pysähtymistä sekä asioiden syventämisen aikaa. 

– Tottakai sitä kaipaa, enkä tule missään ajatuksissanikaan koskaan jättämään esiintymistä. Se on kuitenkin identiteettini ja se on se, joka tukee myös tätäkin sisältöä. Sitä kaipaa ehdottoman paljon ja odottaa, että pääsee sitä intohimoaan taas toteuttamaan. 

– Tiedän ja olen varautunut siihen, että tietynlainen elämäntyö tämä tulee olemaan. Kyllä se vie niin suuren osan koko meidän työryhmän elämistä ja vuosista. Tämä on siis se homma, missä nyt sitten se keskittyminen on pääsääntöisesti ollut ja tulee olemaan.

Lue myös:

    Uusimmat