"Älä jätä vauvaa hetkeksikään yksin" – lapsensa menettänyt isä haluaa jakaa tärkeän varoituksen muille vanhemmille

Kovan menetyksen kokenut isä haluaa varoittaa kaikkia vanhempia kotona piilevästä vaarasta.

Alle vuoden ikäinen poikavauva Alex McCartney oli siskonsa kanssa kylvyssä, kun heidän äitinsä joutui poistumaan hetkeksi paikalta. Äiti ehti olla poissa vain hetken, mutta se riitti hukuttamaan pikkupojan matalaan kylpyveteen. 

Pojan vanhemmat haluavat traagisen tapahtuman myötä muistuttaa kaikkia vanhempia siitä, että vauvaa ei tulisi jättää hetkeksikään yksin. 

Surullinen tapaus toimii varoittavana esimerkkinä

Alex ja hänen kaksivuotias sisarensa leikkivät hyvin matalassa, juuri ja juuri jalat peittävässä vedessä. Alex istui lisäksi varta vasten ammeeseen rakennetussa tuolissa, joka oli kiinnitetty ammeen pohjaan imukupeilla. Varotoimet tuntuivat olevan kunnossa, kun äiti poistui alakertaan avaamaan ovea saapuville vieraille.

Alakerrassa piipahtanut äiti ennätti olla poissa sen aikaa, että pikkupoika ehti hukkua veteen. Palauttuaan kylpyhuoneeseen äiti löysi kaksivuotiaan tyttärensä itkemästä ja Alexin kasvot vedessä. Vaikka ambulanssi saatiin kutsuttua nopeasti paikalle, peruuttamaton oli jo ehtinyt tapahtua. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Poika kytkettiin hengityskoneeseen, jonka avulla hän eli neljä päivää. Poika kuoli kuitenkin välittömästi hengitysputken poistamisen jälkeen. Lääkäreiden mukaan hän kärsi hapenpuutteen seurauksena kehittyneestä aivovammasta sekä myöhemmin kehittyneestä keuhkokuumeesta.

Tapausta tutkinut oikeuslääkäri toivoo, että tämä surullinen tapaus toimii varoituksena kaikille vanhemmille. Tapaus nostaa hänen mukaansa esiin tärkeän opin. Lasta ei tulisi jättää ilman valvontaa missään tilanteissa, ei edes lyhyeksi ajaksi.

Pikkupojan isä Stephan McCartney on julkaissut perheen traagisen tarinan Facebookissa levittääkseen tietoa tästä kotona piilevästä vaarasta.

Lähde: Goodtoknow

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja