Samuli Edelmannin vaarallinen stuntti järkytti ohjaajaa – "Pakokauhu iski"

Jälleen Viktor Kärpän saappaisiin hyppäävä Samuli Edelmann nähdään rajuissa stunttikohtauksissa uutuuselokuvassa Tappajan näköinen mies.

Näyttelijä Samuli Edelmann muuntautuu uudelleen Viktor Kärpäksi  Lauri Nurksen ohjaamassa elokuvassa Tappajan näköinen mies. Edelmann nähtiin Kärpän roolissa jo vuonna 2009 MTV3-kanavalla esitetyssä tv-sarjassa.

– Olin iloinen, että tämä tehtiin. Puhuimme jo sarjaa tehdessä, että tarina pitäisi saada valkokankaalle, Edelmann sanoi MTV:lle elokuvan lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Elokuvassa Edelmann puhuu sekä suomea että venäjää. Venäjän kieli on näyttelijälle tuttua kouluaikojen opinnoista, mutta sitä piti hieman palautella mieleen.

– En osaa kieltä kuin sanan sieltä ja toisen täältä, Edelmann tunnusti.

– Jätin arvioimisen asiantuntijoille, jotka sanoivat, että kuulostaa ihan aidolta. Itsehän en voi sitä tietää, meneekö venäläisille läpi. Kuulemma menee.

Suomalaisten suosikkinäyttelijä nähdään jännityselokuvassa lukuisissa taistelukohtauksissa, joiden stunttikohtaukset Edelmann suoritti itse.

– Haastavin oli kohta, jossa auto uppoaa mereen. Auto laskettiin veteen, ja siellä sitä oltiin vöissä. Se tehtiin turvallisesti, mutta olihan siinä oma hommansa, näyttelijä kertoo.

Kohtauksessa Viktor Kärppä taistelee itseään irti uppoavan auton turvavöistä.

– Kyllä siinä tuli pakokauhu monessakin kohtaa, ja tarkkana sai olla. Totta kai kohtaus harjoiteltiin etukäteen tarkasti. Kun auto laitetaan veteen pienessä kopissa, ei se ole maailman mukavin juttu.

Samuli Edelmann on saanut oppia stuntteihinsa muun muassa Mission: Impossible – Ghost Protocol -elokuvasta, jossa hän näytteli Tom Cruisen rinnalla.

– Tappelukohtauksissa tuli pieni osumia, mutta ei muuta. Ne olivat ammattilaisten Auvo Niinikedon ja Tung Buin suunnittelemia kohtauksia.


Ohjaaja järkyttyi kohtauksesta

Edelmannin autostuntin onnistumisesta kertoo omaa tarinaansa myös ohjaaja Lauri Nurksen reaktio.

– Se oli hirveän ihana kohtaus! Sen suunnitteleminen, että laitat päähenkilön sidottuna turvavöihin autoon, joka upotetaan mereen, niin vaatiinhan se suunnittelua, Nurkse myöntää.

Kohtaus kuvattiin kahdesti. Ensimmäisen oton jälkeen Nurkse tiedusteli Edelmannilta, olisiko tämän mahdollista pinnistellä veden alla vielä hieman enemmän.

– Suunnittelimme tarkat käsimerkit, jotka näytettyään sukeltajat rientäisivät apuun.

Edelmann otti homman tosissaan, ja Nurkse kertoo hätääntyneensä, kun näyttelijää ei alkanut kuulua veden alta. Sukeltajat olivat koko ajan valmiudessa auttamaan Edelmannia.

– Lopulta hän ui pintaan valtava hymy kasvoilla, että oliko tarpeeksi rimpuilua. Meni ihan täydestä! Hyvä näyttelijä osaa heittäytyä vaarallisissakin tilanteissa niin, että ohjaaja-raukka on järkyttyneenä, Nurkse naurahtaa.

Tappajan näköinen mies elokuvateatterissa 5. helmikuuta. Elokuva perustuu Matti Röngän Tuliaisia Moskovasta -kirjaan.

Lue myös:

    Uusimmat