Mari Perankoski kirjoitti itselleen tuttuja hahmoja uuteen Luokkakokous-elokuvaan – "Sanotaan, että keski-ikäinen nainen muuttuu näkymättömäksi, mutta…"

5:55
Luokkakokous 3 -elokuva saa pian ensi-iltansa – Aku Hirviniemi paljastaa, minkälaista oli näytellä avioparia ex-vaimonsa Niina Lahtisen kanssa

Luokkakokous 3 -elokuvan yhdessä Renny Harlinin kanssa käsikirjoittanut Mari Perankoski paljastaa, että hahmoihin on saatu inspiraatiota tosielämän tapahtumista.

Näyttelijä Mari Perankoski on aiemmin ollut käsikirjoittamassa useita tv-sarjoja, mutta ensi-iltansa Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuva oli hänelle ensimmäinen elokuvakäsikirjoitus. Perankoski kertoo, että yhdessä ohjaaja Renny Harlinin kanssa tehty käsikirjoitus syntyi karanteenissa ja sähköpostit sinkoilivat.

– Palloteltiin parhaimmillaan kymmenen mailia päivässä. Lähetin kohtauksia Rennylle, joka kommentoi ja teki omia ehdotuksiaan. Siitä tuli semmoinen umpihulluus: Ajoimme toisiamme huumorin äänirajoille, Perankoski kuvailee prosessia MTV Uutisille.

Hänen mukaansa se, että työ tehtiin sähköpostien välityksellä, ei hidastanut tahtia.

– Minusta tuntuu, ettei Renny nuku ollenkaan. Hän sanoi, että Kiinassa tehdään seitsemän päivän työviikkoa, mutta suostui onneksi nyt kuusipäiväiseen, letkauttaa Perankoski, joka sanoo istuneensa pisimmillään 14 tunnin päiviä tietokoneen äärellä yöhousut jalassa. 

– Mies kävi onneksi kaupassa, hän kiittelee puolisoaan Jouni Hynystä tämän panoksesta.

Perankoski ei ollut koskaan tavannut Harlinia ennen yhteistä projektia, mutta huumorintajut kohtasivat välittömästi.

– Tuntui ihan siltä kuin olisi löytänyt vanhan kaverin. Tapasimme ensimmäisen kerran vasta kesäkuussa, kun kuvaukset olivat alkamassa. Huumorintaju osui täysin yksiin.

"Hurjannäköistä touhua"

Uuden elokuvan tapahtumat sijoittuvat – kuten nimestäkin arvata saattaa – suureksi osaksi laivalle, jossa sattuu ja tapahtuu. Perankoski on nähnyt laivalla monenlaisia käänteitä myös tosielämässä. Hän kertoo käyneensä aikoinaan paljon risteilyillä ex-miehensä Jani Volasen kanssa, joka muistetaan muun muassa osuvasti suomalaisten risteilymatkailua kuvanneen hittisarjan M/S Romanticin käsikirjoittajana. Etenkin yksi näistä reissuista on syöpynyt Perankosken mieleen.

– Vuosituhannen vaihteessa laivalla meni monta kymmentä paria naimisiin, ja sitten vahingossa satuttiin juuri sellaiselle risteilylle. Se oli hurjannäköistä touhua, kun morsiamet tappelivat tilastaan. Jonkun sulhanen oli sammunut ja jonkun laahuksella on kengänjäljet, muistelee Perankoski, jonka silmään jotkut M/S Romanticin kohtauksista näyttivät hyvin tutuilta.

Vaikka Perankosken suurin panos Luokkakokous 3 -elokuvaan oli käsikirjoitus, nähdään hänet myös kameran edessä railakkaissa tunnelmissa olevana risteilymatkailijana. Tukevassa humalassa kaveriaan Tuijaa kovaan ääneen laivalla huuteleva ronski keski-ikäinen nainen on käsikirjoittajalle tuttu näky tosielämästäkin.

– Mieheni on Kotiteollisuudessa, ja keikoilla näen kyllä aika paljon tämänkaltaisia hahmoja, hän lohkaisee.

Myös hahmonsa hokeman Tuija! -huudon taustalla on tositarina.

– Olimme menossa Egyptiin Knihtilän Elinan, Pirjo Longan ja lasten kanssa, ja silloin oli kaksi tuijaa aika hyvissä lentokoneessa. Kun pääsimme Egyptissä lentoasemalle, ne vetivät matkalaukkujaan ja huusivat "Tuijaa!" niin, että meidän lapsetkin alkoivat sitä hokea, Perankoski muistelee.

– Kyllä siellä on varmaan oltu ihmeissään, kun ne kaksi ovat jysähtäneet alkoholittomaan hotelliin. Sitä aina sanotaan, että keski-ikäinen nainen muuttuu näkymättömäksi, mutta minä sanoisin, että mikään ei ole niin näkyvä elementti kuin humalainen keski-ikäinen nainen, hän nauraa.

Kesää Perankoski kertoo viettäneensä vuorotelleen Lappeenrannassa, mökillä ja Helsingissä.

– Yksi yö oltiin Kotkassa ja yksi Imatralla, semmoista pientä maakuntamatkailua.

Elokuun alussa on edessä vielä hieman lomaa, mutta sen jälkeen alkavat jo Mielensäpahoittajan kuvaukset.

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily elokuvateattereissa 28.7.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja