Samu Haber julkaisi suomenkielisen soolodebyyttialbuminsa – muusikko paljastaa, voisiko joskus tehdä vielä musiikkia englanniksi

9:34
Samu Haber alkoi tehdä soolomusiikkia suomeksi – näin päätös syntyi

Samu Haber kertoo, voisiko hän vielä joskus tehdä englanninkielistä musiikkia.

Maailmalla mainetta niittänyt Sunrise Avenue -yhtye sai juuri päätökseen jäähyväiskiertueensa, ja sen nokkamiehenä tunnettu muusikko Samu Haber keskittyy jatkossa soolouraansa. Haber julkaisi viime viikon perjantaina suomenkielisen debyyttialbuminsa Pelastetaan maailma.

Haber kertoo MTV Uutiset Livessä, että soolouralle siirtyminen ja laulukielen vaihtaminen englannista suomeen olivat vahinkojen summa.

– Olin päättänyt, että lopetan Sunrise Avenue -jutun, ja se osa elämästäni on nähty. Silloin minulla ei oikeastaan ollut mitään suunnitelmaa vielä, hän taustoittaa.

Haber kertoo tehneensä aluksi ikään kuin vahingossa pari suomenkielistä kappaletta. Seuraavaksi tuli koronapandemia, jonka vuoksi laulaja oli "lukittuna" Suomeen. Kotona istuessaan Haber alkoi tehdä enemmän suomenkielistä musiikkia.

– Se alkoi tuntua vain kivemmalta ja kivemmalta biisi biisiltä, ja nyt ollaan sitten tässä, hän toteaa.

Haber arvelee, että kipinä tehdä suomenkielistä musiikkia syttyi jo vuonna 2017, kun hän oli ensimmäisen kerran mukana Vain elämää -ohjelmassa. Kaipuu palata kotiin ja viettää aikaa ystävien ja läheisten kanssa Suomessa ruokkivat kipinää entisestään.

Englanninkielistä musiikkia esittäneellä Sunrise Avenuella on valtava fanikunta myös Suomen rajojen ulkopuolella. Kansainvälisestä suosiosta huolimatta Haber yllättyisi, jos hän vielä joskus julkaisisi musiikkia englanniksi.

– Jos joku olisi viisi vuotta sitten sanonut minulle, että syyskuun 30. päivä julkaisen suomenkielisen albumiin, niin kyllä minä olisin varmaan vähän hymähtänyt sille ajatukselle, että hauska idea, mutta ei tule tapahtumaan, hän sanoo ja lisää, ettei kuitenkaan täysin poissulje ajatusta englanninkielisen musiikin tekemisestä, mikäli se joskus tuntuisi oikealta.

Mikä on Haberin villein keikkamuisto? Entä miten hän suhtautuu siihen, että Sunrise Avenuen päätöskiertueen lykkääntyminen aiheutti yhtyeen jäsenille ylimääräisiä kuluja? Katso yllä olevalta videolta!

Alla olevalta videolta näet Haberin perjantaisen vierailun Posse-ohjelmassa.

12:23

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja