Samsungilta tulossa lisää taittuvanäyttöisiä älypuhelimia – kehitteillä simpukkapuhelin ja Huawei-kilpailijan tavoin ulospäin taittuva malli

Huawei Mate X.

Samsung on kertonut sen ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen Galaxy Foldin olevan tulossa myyntiin ensimmäisillä markkinoilla huhtikuun lopussa ja Euroopassa 3. toukokuuta alkaen. Laitteen hinnaksi Samsung kertoi 2 000 euroa.

Simpukkapuhelimen tapaisen pystysuunnassa taittuvan älypuhelimen Samsung aikoo Bloombergin mukaan tuoda markkinoille myöhään tänä vuonna tai varhain ensi vuonna. Bloomberg kertoo, että Samsung saattaa vielä luopua toisesta kansinäytöstä laitteesta riippuen ratkaisun Galaxy Foldissa saamasta palautteesta.

Ulospäin taittuvalla näytöllä varustettu Huawei Mate X:ää muistuttava laite on tulossa markkinoille myöhemmin, eli ilmeisesti vasta ensi vuoden aikana. Siitä on olemassa jo prototyyppejä, sillä mallia harkittiiin myös Samsungin aivan ensimmäiseksi taittuvanäyttöiseksi laitteeksi.

Galaxy Foldissa sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen kyljelle, mutta tulevissa taittuvanäyttöisissä puhelimissa lukija saatetaan sijoittaa lähteiden mukaan näytön alle kuten on nähty perinteisellä näytöllä varustetuissa Galaxy S10 -puhelimissa.

Osana Bloombergin raporttia Samsungin tulevista suunnitelmista mainitaan myös Samsungin tavoitteesta parantaa Galaxy Foldin näytön kestävyyttä. Taitoskohtaan näytössä ilmestyy pikku hiljaa kasvavaa epätasaisuutta, kun näyttöä avataan ja suljetaan. Bloombergin mukaan näkyvämpää tämä alkaa olla noin 10 000 avaus- ja sulkemiskerran jälkeen. Samsungin mainitaan harkitsevan ilmaisten näytönvaihtojen tarjoamista Galaxy Foldille.

Kuten jo aiemmin on todettu, Samsung ennakoi 1 miljoonan taittuvanäyttöisen älypuhelimen tuotantoa tälle vuodelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja