Samsung: Viallinen akku syynä räjähtäviin puhelimiin

Samsung on vahvistanut viallisten akkujen aiheuttaneen Galaxy Note 7 -puhelinten räjähtelyt.

Uutisoimme jo aiemmin nimettömän lähteen tietoihin perustuen Samsungin arvostelumenestykseksi nousseiden Galaxy Note 7 ja 7S -älypuhelinten räjähtelyn johtuvan viallisista akuista. Maanantaina Samsung antoi virallisen lausunnan asiasta.

Samsungin mukaan ohjelmistossa tai laitteistossa ei ole vikaa, vaan syy löytyy yksin akuista. Yritys testasi itse 30 000 akkua selvitystä varten. Oman selvityksen lisäksi Samsung oli tilannut vikatestauksen  kolmelta riippumattomalta asiantuntijataholta. Virheet suunnittelussa ja valmistuksessa ovat vioittaneet akkuja.

– Akun sisäiset eristykset olivat riskialttiin ohuet ja hitsaussaumat olivat liian teräväkulmaisia. Lisäksi havaittiin eristysteipin jääneen joissakin tapauksissa asentamatta, kertoi UL-yhtiön edustaja Sajeev Jesudas maanantaiaamun tiedostustilaisuudessa.

Elokuussa 2016 julkistettu malli markkinoitiin Applen iPhonen pahimpana kilpailijana, mutta jo syyskuussa Samsung veti takaisin noin 2,5 miljoonaa puhelinta. Myös korvaavat tuotteet aiheuttivat valituksia ylikuumenemisesta. Vaaratilanteita välttääkseen monet lentoyhtiöt muun muassa kielsivät tuomasta puhelinmallia lentokoneeseen.

Viallisten puhelinten poistaminen myynnistä on maksanut yritykselle arvioiden mukaan 5,3 miljardia dollaria. Kohu on ollut haitallinen eteläkorealaiselle teknologiayritykselle. Samsungin älypuhelinosaston vastaava Koh Dong-jin on jo ilmoittanut, ettei uutta Galaxy 8 -mallia julkisteta totutusti alkuvuodesta.

Lähteet: STT, BBCReutersSamsung

***

1:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja