Muistatko vielä bendgaten? Nyt paljastui Applen tienneen iPhone 6 ja iPhone 6 Plus -taipuvan herkemmin

Vuoden 2014 syksyllä Apple siirtyi aiempaa suurempiin kokoihin iPhone-mallistossaan, kun se esitteli iPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan. Lopputuloksena oli myös bendgate, joka paria vuotta myöhemmin paisui vielä kosketustaudiksi.

Nyt Applen sisäiset dokumentit iPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan kestävyydestä ovat tulleet osittain julkisuuteen osana ongelmista nostettua oikeusjuttua, kertoo Motherboard-julkaisu.

Applen oman testauksen mukaan iPhone 6 taipui 3,3 kertaa ja iPhone 6 Plus 7,2 kertaa todennäköisemmin kuin niiden edeltäjä iPhone 5s. Apple itse ei ole julkisesti ikinä myöntänyt taipumisongelmaa eikä se tee sitä asiakirjoissaankaan. Vaikka iPhonet taipuvat enemmän kuin edeltäjänsä, täyttivät ne Applen mukaan kriteerit kestävyydestä.

Paria vuotta myöhemmin vuonna 2016 puhelinten taipuminen päivittäisessä käytössä alkoi johtaa kasvaviin ongelmiin, sillä puhelimen rakenteen liikkeillä oli heikentävä vaikutus kosketusohjauspiirin kiinnitykseen piirilevylle. Tämän seurauksena kosketusnäyttö lakkasi toimimasta oikein monilla iPhone-käyttäjillä, mikä lopulta johti myös nyt Applen dokumenttien paljastumiseen johtaneeseen oikeusjuttuun.

Apple vahvisti sittemmin uudemmissa iPhone 6s -puhelimissa rakennetta siirtymällä vahvempaan alumiiniin ja suunnittelemalla kosketusohjauspiirin sijoituksen uudelleen. Lisäksi Apple teki muutoksia myös iPhone 6 -puhelimiin puolitoista vuotta niiden lanseerausten jälkeen lisäämällä puhelinten piirilevylle tukirakenteen.

Applen aiemman julkisen kannanoton mukaan kosketustauti voisi aiheutua vain, kun laite on pudotettu useita kertoja ja se tämän jälkeen joutuu puristuksiin. Apple on laskenut kosketustaudista kärsivien puhelinten korjauksen hintaa, muttei ole suostunut ottamaan korjauksia täysin kontolleen.

Nähtäväksi jää, millainen päätös oikeudesta asiaan saadaan. Toistaiseksi oikeusjutulle ei ole myönnetty joukkokanteen statusta, koska korvausten maksamisesta ei ole esitetty asianmukaista mallia. Mahdollisista seuraamuksista Applelle päästään päättämään vasta, kunhan muodolliset seikat ovat kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja