Mainos

Sampo Pankki: Asuntolainat eivät enää halpene

Asunto- ja remonttilainojen kysyntä on lisääntynyt kevättä kohden, kertoo Sampo Pankin tulostiedote. Pankki ei kuitenkaan usko asuntolainojen koron enää laskevan nykyisestä.

Sampo Pankin peruspankkitoiminnot kehittyivät suotuisasti alkuvuonna talletuskannan vahvistumisen, liiketoiminnan kulujen alenemisen, palkkiotuottojen kasvun sekä luottojen arvonalentumisten merkittävän laskun myötä.

Työttömyydestä huolimatta lainojen alhainen korkotaso sekä kuluttajien luottamuksen ripeä nousu ennakoivat Sampo Pankin mukaan kotitalouksien kulutuskysynnän ja asuntokaupan vilkastumista.

Henkilöasiakkaille myönnettyjen luottojen määrä kasvoikin Sampo Pankissa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kaksi prosenttia.

– Vuosi 2010 on alkanut Sampo Pankin kannalta lupaavasti. Tulosta voi pitää kohtuullisen hyvänä siitä huolimatta, että ennätyksellisen alhainen korkotaso on odotetusti laskenut korkotuottoja, kertoo Sampo Pankin toimitusjohtaja Ilkka Hallavo.

Syynä asuntolainojen marginaalien laskuun pankki pitää jälleenrahoituksen kustannusten alentumista ja kovaa kilpailua alalla.

– Emme usko asuntolainojen keskimääräisten korkomarginaalien juurikaan laskevan enää nykyisestä tasosta. Paluuta finanssikriisiä edeltäviin marginaaleihin ei ole. Se oli epätervettä kilpailua, Hallavo sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.