Sammuttaa tulipalot, karkottaa muurahaiset – lempimausteesi pystyy ihmeisiin

Suolaa löytyy joka kodista, mutta monikaan ei välttämättä hoksaa käyttää sitä muuhun kuin ruoanlaittoon. Se on myös mainio tahranpoistaja ja eliminoi jopa pahat hajut.

Suola on edullinen mauste, joka haukkuu hintansa nopeasti, kun käytät sitä myös esimerkiksi siivouksessa ja hyönteisten torjunnassa. Kokeile näitä vinkkejä:

1. Lisää vesilasilliseen kaksi teelusikallista suolaa ja anna liota. Tuore kananmuna uppoaa ja vanhentunut kelluu.

2. Hiero sormiisi suolaa, kun olet pilkkonut sipulia tai muita voimakkaan hajuisia tuotteita.

3. Pääset eroon uunin kastiketahtoista, kun ripottelet tuoreen tahran päälle suolaa. Anna suolan kovettua ja pyyhi kostealla liinalla.

4. Karkota muurahaiset sirottelemalla suolaa niiden kulkureiteille.

5. Tukahduta keittiön rasvapalo kaatamalla liekkeihin reilusti suolaa.

6. Voit valmistaa suolasta tahnaa, jolla voi korjata seinien pienet reiät. Sekoita yhtäläinen määrä suolaa, maissitärkkelystä ja vettä paksuksi tahnaksi. Sivele tahnaa reiän päälle, anna kuivua ja korjaa jälki maalilla.

7. Viemäri pysyy juoksevana, kun ripottelet siihen säännöllisesti suolaa ja kaadat kuumaa vettä perään. Suola myös neutralisoi viemärin hajuja.

8. Pääset eroon tee- ja kahvikuppien tahroista, kun hankaat niitä suolalla. Lisää kuumaa vettä ja astianpesuainetta ja pese kuppi puhtaaksi.

9. Lisää pari desiä suolaa värillisen pyykin joukkoon. Se korostaa värejä ja taistelee niiden kulahtamista vastaan.

10. Poista ruoste- ja hometahrat suolan ja sitruunamehun seoksella. Oikea sekoitussuhde on 1:1.

11. Rentouta väsyneet jalkasi hieromalla niitä suolan ja valitsemasi öljyn sekoituksella. Suola virkistää jalkoja ja kuorii kuolleen ihosolukon.

12. Saat erityisen rasvaiset pannut puhtaaksi hieromalla niitä ensin suolalla. Suola hajottaa rasvan ja tekee pannusta helposti puhdistettavan.

13. Ikkunat eivät huurru talvipakkasilla, kun valelet ne suolavedellä. Lisää teelusikallinen suolaa yhteen lasiin vettä.

Lue myös:

    Uusimmat