Sami Salo hyppää Nuorten Leijonien valmennusryhmään – päävalmentaja kertoo roolista

Nuorten Leijonien valmennusryhmässä on mielenkiintoinen uusi nimi, kun uransa lopettanut NHL-puolustaja Sami Salo astuu apuvalmentajan saappaisiin. 

Urallaan lähes 1000 NHL-ottelua pelanneen Salon rooli Nuorissa Leijonissa on päävalmentaja Jussi Ahokkaan mukaan puolustajien peluuttaminen. 

– Hän pystyy tuomaan oman näkemyksensä ja tietotaidon mukanaan. Persoonana ja tyyppinä Sami on erittäin hyvä. Ajatuksena on, että hän peluuttaa pakit ja vastaa heidän erityisharjoittelustaan, Ahokas kertoo.

Salo on näissä ympyröissä keltanokka, sillä kauteen 2013–2014 uransa lopettaneella konkarille ei ole kokemusta valmennustehtävistä. 

– Hänellä on ymmärrystä ja näkemystä pelistä. Minulla ja Mikko Mannerilla (toinen apuvalmentaja) on valmennuskokemusta pidemmältä ajalta. Haemme toimivaa kolmikkoa. 

Edelliset alle 20-vuotiaiden MM-kisat päättyivät vuodenvaihteessa katastrofiin, kun Suomi joutui nöyryyttävästi karsintapeleihin. Seuraavat MM-kisat pelataan vajaan vuoden päästä Buffalossa. 
Ahokas otti Kanadassa valmennusvastuun kesken kisojen päävalmentaja Jukka Rautakorvelta

– Fiilis on edelleen huono. On analysoitu, mitä pitää tehdä paremmin. Pelaajat, jotka tuon ovat läpikäyneet ovat varmasti vahvempia. Yksittäinen peli pitää käsitellä heti, eikä saa mennä yhtään pidemmälle. Maalintekopeliä pitää terävöittää, Ahokas listaa fiaskoturnauksen opeiksi. 

Lue myös:

    Uusimmat