Legendojen roolit Leijonissa – Marjamäki ja Koivu NHL-tarkkailumatkalle

Leijonien tuleva päävalmentaja Lauri Marjamäki saa ensi syksynä pelattavaan World Cupiin tuekseen huippukokeneen johtoryhmän.

Jääkiekkoliitto tiedotti keskiviikkona, että Leijonien valmennusryhmän täydentävät kaudella 2016-2017 Waltteri Immonen, Kalle Kaskinen sekä maalivahtivalmentaja Ari Hilli. Lisäksi maajoukkueen johtoryhmässä ovat World Cup -huipputurnauksessa Jarmo Kekäläinen, Saku Koivu, Teppo Numminen, Kimmo Timonen ja Teemu Selänne.

– World Cup on spesiaali juttu. Me halusimme kaiken mahdollisen tieto- ja ammattitaidon sekä kokemuksen käyttöön. Me olemme jo hyvin paljon palaveeranneet ja jakaneet rooleja, Marjamäki selvittää MTV Sportille.

– Teppo tulee valmennukseen mukaan. Saku on aika vahvasti myös valmennuksen apuna. Me lähdemme Sakun kanssa Pohjois-Amerikkaan (SM-liiga)kauden jälkeen katsomaan (NHL:n) pudotuspelejä. "Kime" on jo siellä paikan päällä ja scouttaa meidän pelaajia, erityisesti varsinkin meidän nuoria pakkeja tarkalla silmällä. Teemu on myös käynyt katsomassa pelejä ja tiettyjä pelaajia, mutta hän on enemmän (GM Jere) Lehtisen ja Kekäläisen tukena management-puolella, Marjamäki avaa roolitusta.

Kekäläinen ja Numminen ovat jo ennestään tuttuja kasvoja Leijonien johtoryhmässä. NHL:ssä huikeat urat kiekkoilleille Timoselle, Koivulle ja Selänteelle komennus on puolestaan ensimmäinen pukuosastolla. Kolmikkoa ei tarvinnut patistella Leijonien avuksi.

– Olivat tosi innoissaan, kun pystyvät auttamaan tällaisessa spesiaalissa turnauksessa. On ollut upeata palaveerata herrojen kanssa ja käydä asioita läpi. Heissä näkyy aito palo auttaa Leijonia. Tuollainen turnaus tuo totta kai positiivisia fiiliksiä, SM-liigassa Kärppiä luotsaava Marjamäki alleviivaa.

Marjamäki muistuttaa, että World Cup -joukkueisiin tulee nimetä 16 pelaajaa jo 2. maaliskuuta ja loput kesäkuun alussa. Osaava johtoryhmä on avainasemassa täytettäessä himoittuja edustuspaikkoja.  

– Kun pelataan pienessä kaukalossa, niin on hieno homma, kun saamme heidän tiedot ja taidot Leijonien käyttöön, luotsi summaa.

World Cup pelataan Torontossa syys-lokakuussa. Suomi kohtaa alkulohkossaan Venäjän, Ruotsin ja nuorista pohjoisamerikkalaisista kootun joukkueen. 

Lue myös:

    Uusimmat