Sami Pajari kertoi järkyttävästä vaaratilanteesta MM-rallin erikoiskokeella: "Voitte kuvitella"

Japanin MM-rallin neljäs erikoiskoe jouduttiin keskeyttämään, kun erikoiskokeella ajoi ralliautojen seassa siviiliauto.

Siviiliauto ajoi erikoiskoetta vieläpä vastakkaiseen suuntaan ralliautoihin nähden. Teemu Suninen ja Sami Pajari joutuivat ainoina kuljettajina väistämään, ja tämän seurauksena ek keskeytettiin. Molemmat välttivät osuman vain täpärästi.

– Voitte kuvitella, minkälainen tilanne se on, kun ajaa täyttä rallinopeutta ja yhtäkkiä nyppylän takana näkyy toinen auto. Miten sellaisessa tilanteessa toimitaan? Voitte itse päätellä, Pajari kertasi Dirtfish-sivustolle.

– Se on jotain, mistä meidän pitää keskustella FIA:n kanssa eikä julkisesti, Pajari sanoi MTV Urheilulle.

Ek:n keskeyttämisen jälkeen Pajari ja kartturinsa Enni Mälkönen olivat pitkään pysähdyksissä ek:n varrella Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen kanssa.

Lindholm kertoi nähneensä, miten siviiliauto poistui juuri hänen edestään rallireitiltä jonkun risteyksen kautta.

– Siinä vaiheessa ajoin vielä kovaa, sillä punaisia lippuja ei ollut tullut, eikä ollut mitään viranomaisia varoittamassa. Onni oli, että auto poistui juuri meidän edestämme sivutielle.

– Pelottavaa.

Suomalaisilla on perjantain päätteeksi WRC2-luokassa kolmoisjohto.

Vasta neljättä MM-ralliaan Rally2-autolla ajava, ensi kaudeksi WRC2-luokkaan nouseva Pajari on hieman yllättäen kärjessä 5,3 sekunnin erolla Suniseen ja 8,4 sekunnin erolla luokan mestaruudesta taistelevaan Lindholmiin, joka tarvitsee Japanista yhdeksän pistettä mestaruuden varmistamiseksi.

– Hieno fiilis on johtaa WRC2-luokkaa, ja yleiskilpailusijoituskin on ihan hyvä (7:s). Hyvällä fiiliksellä on vain yritetty ajaa, Pajari kertasi päivää yleisemmin.

– Uusi ralli, niin se vähän auttaa meitä, kun muillakaan ei ole kokemusta. Vielä on pitkä ralli edessä. Koetetaan keskittyä omaan ajamiseen, ja katsotaan sitten, kuinka käy.

Ensimmäistä MM-ralliaan ajava Japanin tämän vuoden rallimestari Heikki Kovalainen on WRC2-luokassa sijalla kuusi, vajaan minuutin päässä Pajarista.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat